Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De berengroepen

leren leren door spel en beweging : een programma om zelfstandig leren te bevorderen bij kinderen uit het basisonderwijs

De berengroepen - G. Loots - ISBN: 9789033438189
Prijs: € 22,80 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (20-10-2006)
Genre: Orthopedagogiek
Boekenliefde.nl:
De berengroepen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Leren leren door spel en beweging
De berengroepen is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen psychologen, kinesitherapeuten/fysiotherapeuten en psychomotrisch therapeuten, verbonden aan revalidatiecentra waar kinderen met leerproblemen worden begeleid. Het berenprogramma wil kinderen uit het basisonderwijs leren leren. Door spel en beweging worden begeleiders en kinderen samen op weg gezet om zelfstandig werken en studeren te bevorderen bij kinderen. De auteurs integreerden bestaande programma's, zoals het Cognet-programma van Greenberg, de bewegingspedagogiek volgens Sherborne en de gestructureerde speltherapie van O'Connor, tot twaalf groepssessies voor begeleiders en kinderen en vier informatieavonden voor begeleiders (ouders, leerkrachten, opvoeders). Naast een theoretisch onderbouwde en gedetailleerde beschrijving van het programma biedt dit boek heel wat praktische tips en activiteiten voor iedereen die betrokken is bij het bevorderen van zelfstandig leren bij kinderen uit het basisonderwijs.

Details

Titel: De berengroepen
auteur: G. Loots
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 3
Aantal pagina's: 207
Uitgever: Acco
Publicatiedatum: 20-10-2006
NUR: Orthopedagogiek
Afmetingen: 241 x 172 x 15
Gewicht: 404 gr
ISBN/ISBN13: 9033438186
ISBN/ISBN13: 9789033438189
Intern nummer: 6799965

Extra informatie

De berengroepen

Recensie

De berengroepen is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen psychologen, kinesitherapeuten/fysiotherapeuten en psychomotrisch therapeuten, verbonden aan revalidatiecentra waar kinderen met leerproblemen worden begeleid. Het berenprogramma wil kinderen uit het basisonderwijs leren leren. Door spel en beweging worden begeleiders en kinderen samen op weg gezet om zelfstandig werken en studeren te bevorderen bij kinderen. De auteurs integreerden bestaande programma`s, zoals het Cognet-programma van Greenberg, de bewegingspedagogiek volgens Sherborne en de gestructureerde speltherapie van O`Connor, tot twaalf groepssessies voor begeleiders en kinderen en vier informatieavonden voor begeleiders (ouders, leerkrachten, opvoeders). Naast een theoretisch onderbouwde en gedetailleerde beschrijving van het programma biedt dit boek heel wat praktische tips en activiteiten voor iedereen die betrokken is bij het bevorderen van zelfstandig leren bij kinderen uit het basisonderwijs.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.