Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Herstel van de pedagogische dimensie in de ontwikkeling van mens en wereld

Herstel van de pedagogische dimensie in de ontwikkeling van mens en wereld - Dolf van den Berg - ISBN: 9789044132786
Prijs: € 29,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (12-06-2015)
Genre: Onderwijskunde
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Met goed onderwijs zijn grote belangen gediend. Niet verwonderlijk dus dat politici, bestuurders en belangenbehartigers het onderwijs willen beheersen en veranderen. Zij richten zich daarbij met name op leraren, die daardoor steeds minder ruimte ervaren om een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de essentie van onderwijs: het voortdurende scheppings- en wordingsproces van ieder kind en de wereld. De pedagogische relatie tussen leraar en leerling komt zo steeds meer onder druk te staan.

Het gebrek aan professionele ruimte en het gevoel in de pedagogische relatie tekort te schieten, begint steeds meer mensen in het onderwijs te beknellen. Zij zijn de bestuurlijke drukte en de stapeling van beleid beu en willen terug naar de kern: waartoe dient het onderwijs?Om over die vraag een 'goed gesprek' te kunnen voeren, is een gemeenschappelijke vocabulaire noodzakelijk. In dit boek ontwikkelt en onderbouwt Dolf van den Berg die gemeenschappelijke taal, waarbij hij onder meer teruggrijpt op pedagogische thema's en begrippen die in de afgelopen vijftig jaar 'onder de mat' zijn geveegd, zoals de pedagogische vrijheid, de waardigheid van elke mens, de pedagogische relatie, het wederkerig proces van geven en ontvangen, het geloof in de kracht van mensen, de hoop op de toekomst en de liefde in de vorm van voor elkaar beschikbaar zijn: het 'jij-dat-mij-ter-harte-gaat'.

Aan allen die groots willen dromen en denken!

Details

Titel: Herstel van de pedagogische dimensie in de ontwikkeling van mens en wereld
auteur: Dolf van den Berg
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 261
Uitgever: Maklu, Uitgever
Publicatiedatum: 12-06-2015
NUR: Onderwijskunde
Afmetingen: 240 x 170 x 15
Gewicht: 627 gr
ISBN/ISBN13: 9789044132786
Intern nummer: 30502401

Extra informatie

Herstel van de pedagogische dimensie in de ontwikkeling van mens en wereld

Recensie

Met goed onderwijs zijn grote belangen gediend. Niet verwonderlijk dus dat politici, bestuurders en belangenbehartigers het onderwijs willen beheersen en veranderen. Zij richten zich daarbij met name op leraren, die daardoor steeds minder ruimte ervaren om een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de essentie van onderwijs: het voortdurende scheppings- en wordingsproces van ieder kind en de wereld. De pedagogische relatie tussen leraar en leerling komt zo steeds meer onder druk te staan. Het gebrek aan professionele ruimte en het gevoel in de pedagogische relatie tekort te schieten, begint steeds meer mensen in het onderwijs te beknellen. Zij zijn de bestuurlijke drukte en de stapeling van beleid beu en willen terug naar de kern: waartoe dient het onderwijs?Om over die vraag een 'goed gesprek' te kunnen voeren, is een gemeenschappelijke vocabulaire noodzakelijk. In dit boek ontwikkelt en onderbouwt Dolf van den Berg die gemeenschappelijke taal, waarbij hij onder meer teruggrijpt op pedagogische thema's en begrippen die in de afgelopen vijftig jaar 'onder de mat' zijn geveegd, zoals de pedagogische vrijheid, de waardigheid van elke mens, de pedagogische relatie, het wederkerig proces van geven en ontvangen, het geloof in de kracht van mensen, de hoop op de toekomst en de liefde in de vorm van voor elkaar beschikbaar zijn: het 'jij-dat-mij-ter-harte-gaat'. Aan allen die groots willen dromen en denken!

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.