Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Frans in de balans

van peilingsonderzoek naar toetspraktijk

Frans in de balans - Rianne Janssen; Piet Desmet; Bart Lamote - ISBN: 9789044131512
Prijs: € 23,30 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (04-04-2014)
Genre: Onderwijskunde
Boekenliefde.nl:
Frans in de balans op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Over het boek:

Wil je weten hoe het peilingsinstrument Frans voor de derde graad aso, kso en tso werd ontwikkeld en hoe goed onze leerlingen de eindtermen Frans luisteren beheersen? Geef jij Frans en wil je de kwaliteit van je lees- en luistertoetsen bewaken? Wil je nog beter weten wat je moet toetsen en hoe je dat kan doen?

Het eerste deel van dit boek geeft algemene informatie over het concept van het peilingsonderzoek in Vlaanderen en legt uit hoe het peilingsonderzoek de luistervaardigheid van leerlingen in de derde graad in kaart te brengen. Daarna wordt gekeken wat je als leraar uit de resultaten van dit peilingsonderzoek kunt leren.

Het tweede deel is een praktische gids voor leraren die hun toetsbekwaamheid willen verhogen, de kwaliteit van hun toetsen willen bewaken en hun onderwijspraktijk maximaal willen afstemmen op de eindtermen. De inzichten die we als toetsontwikkelaars kregen worden naar een uitgewerkt stappenplan vertaald met concrete, haalbare tips.

Over de auteur(s):
Bart Lamote is als leraar Frans verbonden aan de Specifieke Lerarenopleiding van de KU Leuven. Hij was toetsontwikkelaar voor de peilingsinstrumenten Frans voor de eerste graad A-stroom en de derde graad aso, kso en tso, en lid van de leerplancommissies Frans voor de tweede en de derde graad aso (VVKSO). Nu is hij inhoudelijk coördinator bij de Examencommissie voor het secundair onderwijs (AKOV).

Piet Desmet is gewoon hoogleraar Franse taalkunde en taaldidactiek aan de KU Leuven & KU Leuven Kulak. Ook is hij vakdidacticus Frans binnen de Specifieke Lerarenopleiding van de KU Leuven. Hij was bovendien copromotor van alle recente peilingsonderzoeken Frans en van het ESLC-onderzoek.

Rianne Janssen is hoofddocent aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven. Vanuit haar expertise op het vlak van 'educational measurement' is ze promotor-coördinator van de Vlaamse onderwijspeilingen.

Details

Titel: Frans in de balans
auteur: Rianne Janssen; Piet Desmet; Bart Lamote
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 210
Uitgever: Maklu, Uitgever
Publicatiedatum: 04-04-2014
NUR: Onderwijskunde
Afmetingen: 243 x 174 x 15
Gewicht: 403 gr
ISBN/ISBN13: 9789044131512
Intern nummer: 26495229

Extra informatie

Frans in de balans

Recensie

Over het boek: Wil je weten hoe het peilingsinstrument Frans voor de derde graad aso, kso en tso werd ontwikkeld en hoe goed onze leerlingen de eindtermen Frans luisteren beheersen? Geef jij Frans en wil je de kwaliteit van je lees- en luistertoetsen bewaken? Wil je nog beter weten wat je moet toetsen en hoe je dat kan doen? Het eerste deel van dit boek geeft algemene informatie over het concept van het peilingsonderzoek in Vlaanderen en legt uit hoe het peilingsonderzoek de luistervaardigheid van leerlingen in de derde graad in kaart te brengen. Daarna wordt gekeken wat je als leraar uit de resultaten van dit peilingsonderzoek kunt leren. Het tweede deel is een praktische gids voor leraren die hun toetsbekwaamheid willen verhogen, de kwaliteit van hun toetsen willen bewaken en hun onderwijspraktijk maximaal willen afstemmen op de eindtermen. De inzichten die we als toetsontwikkelaars kregen worden naar een uitgewerkt stappenplan vertaald met concrete, haalbare tips. Over de auteur(s): Bart Lamote is als leraar Frans verbonden aan de Specifieke Lerarenopleiding van de KU Leuven. Hij was toetsontwikkelaar voor de peilingsinstrumenten Frans voor de eerste graad A-stroom en de derde graad aso, kso en tso, en lid van de leerplancommissies Frans voor de tweede en de derde graad aso (VVKSO). Nu is hij inhoudelijk coördinator bij de Examencommissie voor het secundair onderwijs (AKOV). Piet Desmet is gewoon hoogleraar Franse taalkunde en taaldidactiek aan de KU Leuven & KU Leuven Kulak. Ook is hij vakdidacticus Frans binnen de Specifieke Lerarenopleiding van de KU Leuven. Hij was bovendien copromotor van alle recente peilingsonderzoeken Frans en van het ESLC-onderzoek. Rianne Janssen is hoofddocent aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven. Vanuit haar expertise op het vlak van 'educational measurement' is ze promotor-coördinator van de Vlaamse onderwijspeilingen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.