Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Analyse en handelen domeinboek motorische ontwikkeling

zorg- en volgsysteem voor kleuters

Analyse en handelen domeinboek motorische ontwikkeling - Reinilde Lambert; Christine de Medts - ISBN: 9789044132533
Prijs: € 33,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (24-02-2015)
Genre: Onderwijskunde
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Groeiboek is een hulpmiddel bij de uitbouw van een zorgbeleid in de kleuterschool. Het is ontwikkeld voor de kleuterleidster en het zorgteam om extra zorg te bieden aan de kleuters die dat nodig hebben. Het handelingsgericht samenwerken en het zorgcontinuüm is het kader van waaruit wordt gewerkt. Groeiboek situeert zich op het niveau van verhoogde zorg en uitbreiding van zorg. Het concretiseert deze niveaus, in aansluiting op de diagnostische protocollen.

De kleuterleidster signaleert haar bezorgdheid en maakt systematisch een analyse. Hiermee ontdekt ze de onderwijsbehoeften van de kleuter en komt ze tot doelgericht handelen. Verschillende hulpmiddelen, zoals een overzicht van mogelijke hypothesen, observatielijsten en ontwikkelingslijnen, helpen haar hierbij.

Groeiboek ondersteunt op deze manier de systematiek en de continuïteit van de extra zorg in de kleuterschool. Dat leidt tot een gedeelde zorg met de ouders, de kleuterleidster, het zorgteam en de leerlingbegeleider.

Groeiboek bestaat uit vier delen: 'Basisboek', 'Signaleren', 'Analyse en handelen' en 'Continuïteit van de gedeelde zorg'. Deel 3: 'Analyse en handelen' bestaat uit aparte domeinboeken die het denkkader concretiseren en suggesties doen naar interventies. Dit is het domeinboek 'Motorische ontwikkeling'.
Groeiboek bestaat uit de delen: Basisboek, Signaleren, Analyse en handelen.
Zie ook:
Groeiboek. Basisboek
Groeiboek. Signaleren
Groeiboek. Analyse en handelen. Situering en werkwijze
Groeiboek. Analyse en handelen. Ontwikkeling van de zelfsturing
Groeiboek. Analyse en handelen. Denkontwikkeling
Groeiboek. Analyse en handelen. Taalontwikkeling

Over de auteur(s)
De auteur van Groeiboek/Motorische ontwikkeling, Christine De Medts, is pedagogisch begeleider bij de Pedagogische Begeleidingsdienst in het Bisdom Gent en praktijkassistent aan UGent. Ze werkte voor dit domeinboek samen met Reinilde Lambert, Coördinator Basisonderwijs van het Vrij Centrum voor Leerlingbegeleiding regio Gent en eindredacteur/coördinator van de Groeiboek-reeks.

Details

Titel: Analyse en handelen domeinboek motorische ontwikkeling
auteur: Reinilde Lambert; Christine de Medts
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 156
Uitgever: Maklu, Uitgever
Publicatiedatum: 24-02-2015
NUR: Onderwijskunde
Afmetingen: 297 x 209 x 12
Gewicht: 462 gr
ISBN/ISBN13: 9789044132533
Intern nummer: 29743251

Extra informatie

Groeiboek analyse en handelen motorische ontwikkeling (BE)

Recensie

Groeiboek is een hulpmiddel bij de uitbouw van een zorgbeleid in de kleuterschool. Het is ontwikkeld voor de kleuterleidster en het zorgteam om extra zorg te bieden aan de kleuters die dat nodig hebben. Het handelingsgericht samenwerken en het zorgcontinuüm is het kader van waaruit wordt gewerkt. Groeiboek situeert zich op het niveau van verhoogde zorg en uitbreiding van zorg. Het concretiseert deze niveaus, in aansluiting op de diagnostische protocollen. De kleuterleidster signaleert haar bezorgdheid en maakt systematisch een analyse. Hiermee ontdekt ze de onderwijsbehoeften van de kleuter en komt ze tot doelgericht handelen. Verschillende hulpmiddelen, zoals een overzicht van mogelijke hypothesen, observatielijsten en ontwikkelingslijnen, helpen haar hierbij. Groeiboek ondersteunt op deze manier de systematiek en de continuïteit van de extra zorg in de kleuterschool. Dat leidt tot een gedeelde zorg met de ouders, de kleuterleidster, het zorgteam en de leerlingbegeleider. Groeiboek bestaat uit vier delen: 'Basisboek', 'Signaleren', 'Analyse en handelen' en 'Continuïteit van de gedeelde zorg'. Deel 3: 'Analyse en handelen' bestaat uit aparte domeinboeken die het denkkader concretiseren en suggesties doen naar interventies. Dit is het domeinboek 'Motorische ontwikkeling'. Groeiboek bestaat uit de delen: Basisboek, Signaleren, Analyse en handelen. Zie ook: Groeiboek. Basisboek Groeiboek. Signaleren Groeiboek. Analyse en handelen. Situering en werkwijze Groeiboek. Analyse en handelen. Ontwikkeling van de zelfsturing Groeiboek. Analyse en handelen. Denkontwikkeling Groeiboek. Analyse en handelen. Taalontwikkeling Over de auteur(s) De auteur van Groeiboek/Motorische ontwikkeling, Christine De Medts, is pedagogisch begeleider bij de Pedagogische Begeleidingsdienst in het Bisdom Gent en praktijkassistent aan UGent. Ze werkte voor dit domeinboek samen met Reinilde Lambert, Coördinator Basisonderwijs van het Vrij Centrum voor Leerlingbegeleiding regio Gent en eindredacteur/coördinator van de Groeiboek-reeks.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.