Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Schooldagen

een jaar in het leven van een muziekdocent

Schooldagen - Gerwin van der Werf - ISBN: 9789045027319
Prijs: € 17,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (20-06-2014)
Genre: Onderwijs
Boekenliefde.nl:
Schooldagen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Schooldagen... ze zijn te lang, te saai, het gebouw is te klein, het stinkt. De leraren zijn excentriek, de lesstof gedateerd. Na vijf of zes jaar zijn je schooldagen geteld, en daarna denk je er de rest van je leven met weemoed aan terug.
Met een vlijmscherpe blik en een milde pen neemt Gerwin van der Werf de lezer mee door een schooljaar anno nu. Het klassenuitje, de ouderavond, de inhoud van schooltassen, inspecteurs, de examenzaal, het kerstgala, iPads, de musical, sportdag, alle dromen en alle daden van zijn leerlingen. Geduldig en met veel zelfspot neemt hij alles de maat. Herkenbaar en ontroerend voor iedereen die school heeft gegaan - of kinderen heeft die dat doen.

Details

Titel: Schooldagen
auteur: Gerwin van der Werf
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 208
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 20-06-2014
NUR: Onderwijs
Afmetingen: 200 x 125 x 21
Gewicht: 260 gr
ISBN/ISBN13: 9789045027319
Intern nummer: 26494953

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 16-09-2014   geschreven door  Patrick Vandendaele
Stukjes die pareltjes zijn, de kroniekjes van deze tijd, maar met een onderwerp waar je het niet zou van verwachten. Er zijn weinig mensen die kicken op het feit dat ze naar school moeten gaan, terwijl het een belangrijk moment is in het leven van iedereen, en waar men later vaak met nostalgie aan terugdenkt. Dit boekje brengt een onconventionele wijze van het benaderen van deze wereld van schooldagen, onder onverwachte invalshoeken en meningen, observaties en bevindingen die vaak voor de hand liggen, maar niet vaak door de leerlingen en hun ouders, laat staan de leerkrachten als dusdanig als evidenties worden beleefd… De kracht van dit genre observatoren is dat zij bepaalde zaken kunnen vatten, beschrijven, evalueren en ons even zaken doen zien die we niet echt bewust beleven. Op een grappige en gevatte wijze maken we kennis met deze schoolse wereld, waar elkeen van ons wel degelijk zaken zal (h)erkennen en waar je ook een beeld krijgt van de leerlingen, leerkrachten en hun wereld in de hedendaagse omgeving. Zeer levendige stukjes die je uiteraard op eigen tempo kan en moet lezen, maar die je steeds opnieuw weten verrassen, want het is door een ervaren auteur geschreven, een man die op zijn manier de zaken weet te beschouwen vanuit zijn positie van leerkracht, en doorheen deze tranches de vie wel degelijk ook een beeld weet te brengen van een wereld die eigentijds is, maar tegelijkertijd tijdloos… Mensen veranderen weinig… de omgeving en de middelen misschien des te meer… maar de gevoelens blijken vaak dezelfde te zijn en te blijven. Veel plezier beleefd aan deze stukjes.

Extra informatie

Schooldagen

Recensie

Schooldagen... ze zijn te lang, te saai, het gebouw is te klein, het stinkt. De leraren zijn excentriek, de lesstof gedateerd. Na vijf of zes jaar zijn je schooldagen geteld, en daarna denk je er de rest van je leven met weemoed aan terug. Met een vlijmscherpe blik en een milde pen neemt Gerwin van der Werf de lezer mee door een schooljaar anno nu. Het klassenuitje, de ouderavond, de inhoud van schooltassen, inspecteurs, de examenzaal, het kerstgala, iPads, de musical, sportdag, alle dromen en alle daden van zijn leerlingen. Geduldig en met veel zelfspot neemt hij alles de maat. Herkenbaar en ontroerend voor iedereen die school heeft gegaan - of kinderen heeft die dat doen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.