Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Lichamelijke opvoeding: een vak met inhoud

Lichamelijke opvoeding: een vak met inhoud - Daniël Behets; Monique Slegers - ISBN: 9789033488191
Prijs: € 29,70 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (29-06-2012)
Genre: Lichamelijke opvoeding en sportonderwijs in onderwijssetting
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In deze reader, nummer 29 van de reeks 'Praxis Bewegingsopvoeding', wordt het vakconcept lichamelijke opvoeding centraal gezet. Vanuit de centraal vastgelegde eindtermen wordt de inhoud van het vak geconcretiseerd aan de hand van de bewegings- en persoonsdoelen. De competentiegerichte aanpak met integratie van kennis, kunnen en dynamisch-affectieve factoren maakt dat er in dit vak geleerd wordt. De bewegingsdoelen rond motoriek en fi theid verwijzen niet naar een uurtje ontspanning of sportinitiatie, maar naar competenties gericht op een actieve levensstijl. De persoonsdoelen rond sociale vaardigheden en zelfbeeld illustreren het vakoverschrijdend karakter van LO. Dit alles wordt vertaald in praktisch uitgewerkte periode- en lesplannen voor een waaier aan bewegingsgebieden.

Deze reeks wil leraren LO informeren over recente vernieuwingen in het didactisch denken over het vak LO en gelijktijdig deze theorieën laten toepassen in concrete bewegingsgebieden. Er wordt steeds het midden gehouden tussen een wetenschappelijke en onderwijskundige verantwoording van een centraal gekozen thema. Elk nummer sluit aan op de nascholing van de specifieke lerarenopleiding aan de KU Leuven.

MONIQUE SLEGERS is leraar LO en lector aan de SLO-LO van de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen (FaBeR), KU Leuven.

DANIËL BEHETS is hoogleraar en verantwoordelijk voor SLO-LO van de FaBeR, KU Leuven.

Details

Titel: Lichamelijke opvoeding: een vak met inhoud
auteur: Daniël Behets; Monique Slegers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: Acco
Publicatiedatum: 29-06-2012
NUR: Lichamelijke opvoeding en sportonderwijs in onderwijssetting
Afmetingen: 245 x 170 x 15
Gewicht: 412 gr
ISBN/ISBN13: 9789033488191
Intern nummer: 20937237

Extra informatie

Lichamelijke opvoeding - een vak met inhoud

Recensie

In deze reader, nummer 29 van de reeks 'Praxis Bewegingsopvoeding', wordt het vakconcept lichamelijke opvoeding centraal gezet. Vanuit de centraal vastgelegde eindtermen wordt de inhoud van het vak geconcretiseerd aan de hand van de bewegings- en persoonsdoelen. De competentiegerichte aanpak met integratie van kennis, kunnen en dynamisch-affectieve factoren maakt dat er in dit vak geleerd wordt. De bewegingsdoelen rond motoriek en fi theid verwijzen niet naar een uurtje ontspanning of sportinitiatie, maar naar competenties gericht op een actieve levensstijl. De persoonsdoelen rond sociale vaardigheden en zelfbeeld illustreren het vakoverschrijdend karakter van LO. Dit alles wordt vertaald in praktisch uitgewerkte periode- en lesplannen voor een waaier aan bewegingsgebieden. Deze reeks wil leraren LO informeren over recente vernieuwingen in het didactisch denken over het vak LO en gelijktijdig deze theorieën laten toepassen in concrete bewegingsgebieden. Er wordt steeds het midden gehouden tussen een wetenschappelijke en onderwijskundige verantwoording van een centraal gekozen thema. Elk nummer sluit aan op de nascholing van de specifieke lerarenopleiding aan de KU Leuven. MONIQUE SLEGERS is leraar LO en lector aan de SLO-LO van de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen (FaBeR), KU Leuven. DANIËL BEHETS is hoogleraar en verantwoordelijk voor SLO-LO van de FaBeR, KU Leuven.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.