Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Natuur en techniek geven

praktische vakdidaktiek voor het basisonderwijs

Natuur en techniek geven - Mart Ottenheim; Frans van Bussel; Herman de Jongh - ISBN: 9789023252177
Prijs: € 42,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (01-04-2015)
Genre: Didactiek
Boekenliefde.nl:
Natuur en techniek geven op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het schoolvak natuur en techniek biedt ongekend veel mogelijkheden om je lessen toe te passen in de werkelijkheid. Als leerkracht kun je die werkelijkheid naar binnen halen, maar haar ook buiten opzoeken. Er zijn veel thema's, werkvormen en materialen mogelijk die je helpen om inhoudelijk aan de kerndoelen te voldoen.

De kunst is om ervoor te zorgen dat die inhoud ook opgenomen wordt. Daarvoor moet je de juiste didactische keuzes maken in uiteenlopende situaties. Natuur en techniek geven combineert daarom vakinhoudelijke kennis met vakdidactiek. Het zit boordevol werkvormen, lessuggesties en opdrachten die je helpen om uitdagende lessen te geven.

De auteurs gebruiken een overzichtelijke structuur met een herkenbare opbouw voor pabo-studenten. Ze verweven vakdidactiek en kennis met elkaar aan de hand van 10 thema's. Het openingshoofdstuk biedt didactische achtergronden van natuur- en techniekonderwijs. Op www.natuurentechniekgeven.vangorcum.nl vind je meer informatie over de digitale verrijking bij Natuur en techniek geven.

Natuur en techniek geven daagt je uit om leerlingen op een creatieve, uitdagende manier bewust te laten worden van de natuur om hen heen en de verschillende (technische) verschijnselen die ze tegenkomen.

Details

Titel: Natuur en techniek geven
auteur: Mart Ottenheim; Frans van Bussel; Herman de Jongh
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2
Aantal pagina's: 296
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Publicatiedatum: 01-04-2015
NUR: Didactiek
Gewicht: 750 gr
ISBN/ISBN13: 9789023252177
Intern nummer: 29945845

Extra informatie

Natuur en techniek geven

Recensie

Het schoolvak natuur en techniek biedt ongekend veel mogelijkheden om je lessen toe te passen in de werkelijkheid. Als leerkracht kun je die werkelijkheid naar binnen halen, maar haar ook buiten opzoeken. Er zijn veel thema's, werkvormen en materialen mogelijk die je helpen om inhoudelijk aan de kerndoelen te voldoen. De kunst is om ervoor te zorgen dat die inhoud ook opgenomen wordt. Daarvoor moet je de juiste didactische keuzes maken in uiteenlopende situaties. Natuur en techniek geven combineert daarom vakinhoudelijke kennis met vakdidactiek. Het zit boordevol werkvormen, lessuggesties en opdrachten die je helpen om uitdagende lessen te geven. De auteurs gebruiken een overzichtelijke structuur met een herkenbare opbouw voor pabo-studenten. Ze verweven vakdidactiek en kennis met elkaar aan de hand van 10 thema's. Het openingshoofdstuk biedt didactische achtergronden van natuur- en techniekonderwijs. Op www.natuurentechniekgeven.vangorcum.nl vind je meer informatie over de digitale verrijking bij Natuur en techniek geven. Natuur en techniek geven daagt je uit om leerlingen op een creatieve, uitdagende manier bewust te laten worden van de natuur om hen heen en de verschillende (technische) verschijnselen die ze tegenkomen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.