Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Karakter

voorgelezen en toegelicht door Adriaan van Dis, boek + mp3-cd

Karakter - F. Bordewijk; Adriaan van Dis - ISBN: 9789047620211
Prijs: € 25,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (20-11-2015)
Genre: Naslagwerken algemeen
Boekenliefde.nl:
Karakter op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In Bordewijks bekendste roman Karakter is hoofdpersonage Jacob Katadreuffe bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een trotse dienstbode in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles op alles om zijn doel te bereiken. De machtige deurwaarder Dreverhaven, zijn vader, werkt hem in alle opzichten tegen. Maar waarom?

In het kader van het Bordewijkjaar verschijnt een speciale audio-uitgave van Karakter, voorgelezen door Adriaan van Dis. In het begeleidende boek is een bewerking van Van Dis’ Verweylezing (1996) opgenomen, waarin hij een lofzang houdt op Jacob Katadreuffe en hem vergelijkt met Frederic Moreau uit De leerschool der liefde van Gustave Flaubert. Twee personages, helden die hun liefde en haat in geld uitdrukken, twee karakters die de geboortegolf juist nu confronteren met de hypotheek van de ‘verbeelding aan de macht’.

Details

Titel: Karakter
auteur: F. Bordewijk; Adriaan van Dis
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Rubinstein Publishing BV
Publicatiedatum: 20-11-2015
NUR: Naslagwerken algemeen
Gewicht: 251 gr
ISBN/ISBN13: 9789047620211
Intern nummer: 30719891

Extra informatie

In het kader van het Bordewijkjaar verschijnt een speciale audio-uitgave van Karakter, voorgelezen door Adriaan van Dis. In het begeleidende boek is een bewerking van Van Dis’ Verweylezing (1996) opgenomen.

Recensie

In Bordewijks bekendste roman Karakter is hoofdpersonage Jacob Katadreuffe bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een trotse dienstbode in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles op alles om zijn doel te bereiken. De machtige deurwaarder Dreverhaven, zijn vader, werkt hem in alle opzichten tegen. Maar waarom? In het kader van het Bordewijkjaar verschijnt een speciale audio-uitgave vanKarakter, voorgelezen door Adriaan van Dis. In het begeleidende boek is een bewerking van Van Dis’ Verweylezing (1996) opgenomen, waarin hij een lofzang houdt op Jacob Katadreuffe en hem vergelijkt met Frederic Moreau uit De leerschool der liefde van Gustave Flaubert. Twee personages, helden die hun liefde en haat in geld uitdrukken, twee karakters die de geboortegolf juist nu confronteren met de hypotheek van de ‘verbeelding aan de macht’.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.