Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Dans voluit, dat is leven

Gertrud Leistikow 1885-1948, pionier van de moderne dans

Dans voluit, dat is leven - Jacobien de Boer - ISBN: 9789491196898
Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (04-07-2014)
Genre: Toneel en theaterdans
Boekenliefde.nl:
Dans voluit, dat is leven op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Nederland is internationaal bekend om haar dansgezelschappen en choreografen. Er heeft zich hier een cultureel klimaat ontwikkeld waarin de danskunst gedijt. Gertrud Leistikow is een danseres die daar een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. Zij liet het Nederlandse publiek kennismaken met de moderne dans en was bovendien een van de grondleggers van het dansonderwijs in Nederland.

Toen Leistikow na de Eerste Wereldoorlog besloot om zich in Nederland te vestigen, werd ze warm welkom geheten. Veel kunstenaars werden door haar geïnspireerd. Jan Sluijters en Ernst Leyden maakten prachtige portretten van haar; Else Berg tekende haar; Mommie Schwarz ontwierp haar affiches en Hildo Krop vervaardigde maskers die zij gebruikte bij haar optredens.

Op de tentoonstelling en in het boek kunnen we met Leistikows danskunst kennismaken. Het vele, verschillende materiaal geeft een goede indruk van Leistikows dansen, haar belang voor de dansgeschiedenis en haar rol tussen de kunstenaars van Amsterdam en wijde omgeving.

Details

Titel: Dans voluit, dat is leven
auteur: Jacobien de Boer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 04-07-2014
NUR: Toneel en theaterdans
Gewicht: 835 gr
ISBN/ISBN13: 9789491196898
Intern nummer: 25642843

Extra informatie

Gertrud Leistikow - Dans voluit, dat is leven

Recensie

Nederland is internationaal bekend om haar dansgezelschappen en choreografen. Er heeft zich hier een cultureel klimaat ontwikkeld waarin de danskunst gedijt. Gertrud Leistikow is een danseres die daar een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. Zij liet het Nederlandse publiek kennismaken met de moderne dans en was bovendien een van de grondleggers van het dansonderwijs in Nederland. Toen Leistikow na de Eerste Wereldoorlog besloot om zich in Nederland te vestigen, werd ze warm welkom geheten. Veel kunstenaars werden door haar geïnspireerd. Jan Sluijters en Ernst Leyden maakten prachtige portretten van haar; Else Berg tekende haar; Mommie Schwarz ontwierp haar affiches en Hildo Krop vervaardigde maskers die zij gebruikte bij haar optredens. Op de tentoonstelling en in het boek kunnen we met Leistikows danskunst kennismaken. Het vele, verschillende materiaal geeft een goede indruk van Leistikows dansen, haar belang voor de dansgeschiedenis en haar rol tussen de kunstenaars van Amsterdam en wijde omgeving.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.