Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Tango lied van Buenos Aires

tangoliederen

Tango lied van Buenos Aires - Joep a Campo - ISBN: 9789077232002
Prijs: € 29,80 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (31-07-2013)
Genre: Muziek
Boekenliefde.nl:
Tango lied van Buenos Aires op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het boek biedt ruim honderdzestig teksten van tango's. De oorspronkelijke Spaanse teksten en de Nederlandse vertaling staan overzichtelijk naast elkaar. Zij geven een boeiend beeld van Buenos Aires in de belevingswereld van tekstdichters en publiek.
De tango's zijn gegroepeerd in negen thema's: de stad en zijn zelfkant; man en vrouw; liefde en liefdesverdriet, sociale moraal en bevolkingsgroepen, en natuurlijk de emotionele betekenis van de tango zelf.
Een uitgebreide Inleiding beschrijft de cultuurhistorische ontwikkeling. Aantekeningen geven toelichting over vermelde personen, plaatsen en achtergronden.

Tango is het lied van Buenos Aires, dat wereldwijd weerklank heeft gevonden. Tango is muziek, dans en liedtekst. Muziek en dans zijn wereldwijd toegankelijk en aansprekend. Liedteksten zijn taalgebonden. De vertaling ontsluit een cultuur en een gevoelswereld die tijd- en plaatsgebonden was, maar nog universeel herkenbaar is.

Droevig, loom en sensueel,
mengeling van lach en klacht,
strijkt hij van de instrumenten neer
en nestelt zich in het hart.
Daar ontsteekt hij de passie
die sluimert in het hart ...

Tango is ín! Bij Máxima en tienduizenden Nederlanders en Vlamingen met belangstelling voor de dans en muziek, en dit boek ontsluit nu ook de teksten.
Dit is een unieke, prachtige gebonden en geïllustreerde uitgave.
Echt een dierbaar bezit en een heel mooi cadeau-boek.

Joep à Campo publiceerde over de geschiedenis van de tango wetenschappelijke artikelen onder meer in de tijdschriften Studies in Latin American Popular Culture en International Journal of Maritime History. Als tanguero publiceerde hij over de De taal van de tango en De tijd van de tango in La Cadena, tijdschrift voor Argentijnse tango.

Details

Titel: Tango lied van Buenos Aires
auteur: Joep a Campo
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 360
Uitgever: ArtScape-ArteVista
Publicatiedatum: 31-07-2013
NUR: Muziek
Afmetingen: 238 x 159 x 38
Gewicht: 729 gr
ISBN/ISBN13: 9789077232002
Intern nummer: 24786941

Extra informatie

Tango - Lied van Buenos Aires

Recensie

RECENSIE van Els Meeuse in literair tijdschrift LITER, 28 april 2014; zie website van LITER . Het lezen van dit boek was voor mij een boeiende kennismaking. Een kennismaking met een lied, een volk en een land. 'De tango is een geschiedenis, / Elke zin is een herinnering, / Elke passage is een leven met verborgen pijn / En heel de tango is ons eigen. / [..] De tango is altijd een geschiedenis / Die in al zijn bladen meedraagt / Woorden van het hart.' (Uit: 'De tango vertelt een geschiedenis', blz. 321). Dat spreekt boekdelen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.