Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Een hemels cieraad van harmonie

het orgel van de Waalse Kerk te Leiden in perspectief

Een hemels cieraad van harmonie - Jaap Jan Steensma; Peter van Dijk - ISBN: 9789082051025
Prijs: € 29,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (09-05-2014)
Genre: Muziek
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Een hemels cieraad van harmonie verschijnt ter gelegenheid van de restauratie van het veelgeroemde Steevens/Assendelft-orgel (1746-1750) in de Leidse Waalse Kerk.
In het rijk geïllustreerde werk wordt door zes deskundige auteurs ingegaan op achtergrond en bouwgeschiedenis van het 18e-eeuwse orgel, de bijzondere organologische kenmerken van het instrument en zijn eerste bespelers. Een van de kernhoofdstukken wordt gevormd door het nog niet eerder gepubliceerde onderzoeksrapport (1967) van de nationaal en internationaal befaamde organist en orgeladviseur, Klaas Bolt ( 1990).
Kortom, een boek voor liefhebbers van orgels, orgelmuziek en Nederlandse muziekgeschiedenis Tevens ontvangt elke koper bij het boek een exclusieve ten behoeve van de boekuitgave opgenomen CD met Nederlandse orgelwerken uit de 18e eeuw, uitgevoerd door Peter van Dijk, Wim Diepenhorst, Jaap Jan Steensma en Erik van Bruggen. Zij laten de luisteraar genieten van de klank en het karakter van het unieke instrument.

Details

Titel: Een hemels cieraad van harmonie
auteur: Jaap Jan Steensma; Peter van Dijk
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 264
Uitgever: Erve Muziek
Publicatiedatum: 09-05-2014
NUR: Muziek
Afmetingen: 251 x 177 x 22
Gewicht: 942 gr
ISBN/ISBN13: 9789082051025
Intern nummer: 26432965

Extra informatie

Een hemels cieraad van harmonie

Recensie

Een hemels cieraad van harmonie verschijnt ter gelegenheid van de restauratie van het veelgeroemde Steevens/Assendelft-orgel (1746-1750) in de Leidse Waalse Kerk. In het rijk geïllustreerde werk wordt door zes deskundige auteurs ingegaan op achtergrond en bouwgeschiedenis van het 18e-eeuwse orgel, de bijzondere organologische kenmerken van het instrument en zijn eerste bespelers. Een van de kernhoofdstukken wordt gevormd door het nog niet eerder gepubliceerde onderzoeksrapport (1967) van de nationaal en internationaal befaamde organist en orgeladviseur, Klaas Bolt ( 1990). Kortom, een boek voor liefhebbers van orgels, orgelmuziek en Nederlandse muziekgeschiedenis Tevens ontvangt elke koper bij het boek een exclusieve ten behoeve van de boekuitgave opgenomen CD met Nederlandse orgelwerken uit de 18e eeuw, uitgevoerd door Peter van Dijk, Wim Diepenhorst, Jaap Jan Steensma en Erik van Bruggen. Zij laten de luisteraar genieten van de klank en het karakter van het unieke instrument.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.