Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Sempre appassionato

75 jaar muziekwetenschap in Amsterdam

Sempre appassionato - Barend Linders; Helen Metzelaar - ISBN: 9789056296971
Prijs: € 29,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (31-05-2012)
Genre: Muziekwetenschap
Boekenliefde.nl:
Sempre appassionato op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

75 jaar Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam

Muziek is overal en van iedereen. De wetenschappelijke bestudering van muziek reikt van Venetië tot Bali en Buenos Aires, van middeleeuws Gregoriaans tot minimal music en van Louis Armstrong tot Madonna. De Universiteit van Amsterdam beoefent de muziekwetenschap in zijn volle breedte. Vanaf de benoeming van Karel Ph. Bernet Kempers tot lector in 1937 tot het emeritaat van Rokus de Groot in 2012 hebben wetenschappers en studenten met vallen en opstaan, maar altijd met hartstocht, de muziek als een universeel menselijke expressie geanalyseerd, beschreven, gekoesterd en uitgedragen. Het proces gaat voort.

Dit boek beschrijft de eerste 75 jaar op basis van archiefonderzoek en een groot aantal interviews met direct betrokkenen. De Tweede Wereldoorlog, de democratisering van de universiteit en de doorbraak van de nieuwe media vormen de achtergrond van een verhaal over idealen, ambitie en succes, over conflicten en oplossingen; een geschiedenis die eindigt met het begin van een nieuwe uitdaging - de Amsterdamse muziekwetenschap in de 21ste eeuw.

- Helen Metzelaar werkt als gastonderzoeker muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.
- Barend Linders is freelance musicoloog.

Details

Titel: Sempre appassionato
auteur: Barend Linders; Helen Metzelaar
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Amsterdam University Press
Publicatiedatum: 31-05-2012
NUR: Muziekwetenschap
Afmetingen: 233 x 156 x 15
Gewicht: 366 gr
ISBN/ISBN13: 9789056296971
Intern nummer: 20444034

Extra informatie

Sempre appassionato

Recensie

75 jaar Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam Muziek is overal en van iedereen. De wetenschappelijke bestudering van muziek reikt van Venetië tot Bali en Buenos Aires, van middeleeuws Gregoriaans tot minimal music en van Louis Armstrong tot Madonna. De Universiteit van Amsterdam beoefent de muziekwetenschap in zijn volle breedte. Vanaf de benoeming van Karel Ph. Bernet Kempers tot lector in 1937 tot het emeritaat van Rokus de Groot in 2012 hebben wetenschappers en studenten met vallen en opstaan, maar altijd met hartstocht, de muziek als een universeel menselijke expressie geanalyseerd, beschreven, gekoesterd en uitgedragen. Het proces gaat voort. Dit boek beschrijft de eerste 75 jaar op basis van archiefonderzoek en een groot aantal interviews met direct betrokkenen. De Tweede Wereldoorlog, de democratisering van de universiteit en de doorbraak van de nieuwe media vormen de achtergrond van een verhaal over idealen, ambitie en succes, over conflicten en oplossingen; een geschiedenis die eindigt met het begin van een nieuwe uitdaging - de Amsterdamse muziekwetenschap in de 21ste eeuw. - Helen Metzelaar werkt als gastonderzoeker muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. - Barend Linders is freelance musicoloog.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.