Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Verborgen juweel

de kapel van de Kathedrale Koorschool Utrecht

Verborgen juweel - Ton Meijers - ISBN: 9789056254308
Prijs: € 15,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (29-11-2014)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Verborgen juweel op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De stad Utrecht kent vele kerken en kapellen die voor publiek toegankelijk zijn. Deze publicatie gaat over een kapel die voor publiek niet toegankelijk is: de kapel gelegen in het pand van de Kathedrale Koorschool aan de Plompetorengracht.
Deze geïllustreerde publicatie biedt een kort historisch overzicht van de bewoners en gebruikers van dit pand en de ingebruikname ervan rond de vorige eeuwwisseling door het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Bijzondere aandacht heeft de inrichting en aankleding van de kapel en met name de wandschilderingen. Als voorbeeld van katholieke kerkkunst van het interbellum is deze kapel een verborgen juweel.
Op de CD van het Kathedrale Koor Utrecht staan oude en nieuwe composities die met de wandschilderingen samenhangen.
Het 40-jarig jubileum van het Kathedrale Koor Utrecht, het 55-jarig jubileum van de Kathedraal Koorschool Utrecht en het feit dat Gerard Beemster 25 jaar als dirigent en leerkracht met beide instellingen verbonden is, vormen de aanleiding van deze bijzondere uitgave.

Details

Titel: Verborgen juweel
auteur: Ton Meijers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Valkhof Pers
Publicatiedatum: 29-11-2014
NUR: Geschiedenis
Afmetingen: 204 x 142 x 12
Gewicht: 185 gr
ISBN/ISBN13: 9789056254308
Intern nummer: 27878307

Extra informatie

Verborgen juweel

Recensie

De stad Utrecht kent vele kerken en kapellen die voor publiek toegankelijk zijn. Deze publicatie gaat over een kapel die voor publiek niet toegankelijk is: de kapel gelegen in het pand van de Kathedrale Koorschool aan de Plompetorengracht. Deze geïllustreerde publicatie biedt een kort historisch overzicht van de bewoners en gebruikers van dit pand en de ingebruikname ervan rond de vorige eeuwwisseling door het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Bijzondere aandacht heeft de inrichting en aankleding van de kapel en met name de wandschilderingen. Als voorbeeld van katholieke kerkkunst van het interbellum is deze kapel een verborgen juweel. Op de CD van het Kathedrale Koor Utrecht staan oude en nieuwe composities die met de wandschilderingen samenhangen. Het 40-jarig jubileum van het Kathedrale Koor Utrecht, het 55-jarig jubileum van de Kathedraal Koorschool Utrecht en het feit dat Gerard Beemster 25 jaar als dirigent en leerkracht met beide instellingen verbonden is, vormen de aanleiding van deze bijzondere uitgave.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.