Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Steeds weer zoeken mijn ogen naar U

de psalmen in liedboek, zingen en bidden in huis en kerk

Steeds weer zoeken mijn ogen naar U - Roel A. Bosch - ISBN: 9789023927587
Prijs: € 12,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (20-03-2014)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Extra:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Met de psalmen is het zingen in de kerk begonnen. Een prachtige waaier van manieren van psalmzingen ontstond. Dit boek geeft een plaats aan al die vormen die te vinden zijn in het Liedboek.De een kent de psalmen vooral uit de calvinistische traditie, al dan niet op hele noten. De ander geniet van de gregoriaanse vorm, verstild, in kloosters en oude kerken. Taizé heeft met ‘Bless the Lord’ velen voor de psalmen ingenomen, net zoals de ‘lichtere’ vorm van ‘Psalmen voor Nu’ weer anderen heeft geraakt. Wie bij een uitvaart ‘De Heer is mijn herder’ zingt, sluit aan bij de gezangentraditie uit Nederland.

Met ‘The Lord is my shepherd’ komen we in Engelse en Schotse sferen terecht. Er is de antwoordpsalm, het kernvers, regelmatig herhaald, de antifoon… Over dit alles en meer gaat dit aanstekelijke boek!

Details

Titel: Steeds weer zoeken mijn ogen naar U
auteur: Roel A. Bosch
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 128
Uitgever: VBK Media
Publicatiedatum: 20-03-2014
NUR: Geschiedenis
Afmetingen: 215 x 137 x 13
Gewicht: 180 gr
ISBN/ISBN13: 9789023927587
Intern nummer: 25714795

Extra informatie

Steeds weer zoeken mijn ogen naar U

Recensie

Met de psalmen is het zingen in de kerk begonnen.
Een prachtige waaier van manieren van psalmzingen ontstond. Dit boek geeft een plaats aan al die vormen die te vinden zijn in het Liedboek.

De een kent de psalmen vooral uit de calvinistische traditie, al dan niet op hele noten. De ander geniet van de gregoriaanse vorm, verstild, in kloosters en oude kerken.
Taizé heeft met 'Bless the Lord' velen voor de psalmen ingenomen, net zoals de 'lichtere' vorm van 'Psalmen voor Nu' weer anderen heeft geraakt. Wie bij een uitvaart 'De Heer is mijn herder' zingt, sluit aan bij de gezangentraditie uit Nederland. Met 'The Lord is my shepherd' komen we in Engelse en Schotse sferen terecht.
Er is de antwoordpsalm, het kernvers, regelmatig herhaald, de antifoon... Over dit alles en meer gaat dit aanstekelijke boek!

Roel Bosch hoorde als kind op van een psalm waarin bergen juichen en rivieren in de handen klappen. Sindsdien zingt hij ze graag mee.
Hij was lid van de redactie van het Liedboek en is als predikant verbonden aan de NoorderLichtgemeente te Zeist.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.