Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Maestro Stromae

genie met vlinderdas

Maestro Stromae - Peter Verbruggen - ISBN: 9789089314802
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (26-09-2014)
Genre: Biografieën van musici
Boekenliefde.nl:
Maestro Stromae op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Niets liet uitschijnen dat de Brusselse ket Paul Van Haver een wereldster zou worden. Zoon van een Rwandese vader (die hij nauwelijks zag) en een Vlaamse moeder, opgegroeid in Etterbeek, een bescheiden milieu.
Nu, op zijn 29, is Stromae ('maestro', maar dan anders) een absoluut fenomeen. Hij verkocht miljoenen exemplaren van Alors on Danse, Formidable, Papaoutai en Ta Fête. Hij treedt op voor volle zalen, tot in Amerika. Zijn muzikaliteit en teksten doen denken aan Brel. Hij heeft zijn eigen kledingmerk en een unieke stijl (mét vlinderdas). Maar hij blijft toch ook een beetje een mysterie. Journalist Peter Verbruggen schreef de biografie van Stromae, vanaf zijn prille jeugdjaren tot en met het wereldsucces. Hij ondervroeg talrijke mensen die in het leven en de loopbaan van Stromae een rol gespeeld hebben.
Merkwaardig genoeg is dit pas de eerste échte en volledige biografie van de Belgische superster.

Details

Titel: Maestro Stromae
auteur: Peter Verbruggen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Agora, Uitgeverscentrum
Publicatiedatum: 26-09-2014
NUR: Biografieën van musici
Gewicht: 358 gr
ISBN/ISBN13: 9789089314802
Intern nummer: 27575913

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 16-03-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Het is een fenomeen geworden… Stromae, geliefd door iedereen. En dit is niet echt evident te noemen. Vlaming, Waal, Brusselaar,… ongelooflijk. Het is sinds Adamo en Arno geleden. Maar ook in het buitenland weet deze man met zijn vrolijke deuntjes met een vaak somberdere inhoud dan gedacht succes te behalen. Op handen gedragen en tevens ook onconventioneel in zijn looks, gedrag, presentatie… Formidable…! Volgens sommigen de Jacques Brel van deze tijd… Maar hij blijft ondanks alles bescheiden en weet verder zijn hype uit te bouwen door de tijd heen. Knap gedaan en we kijken met respect naar deze man. Dit boek brengt nog een bijkomende laag aan de aura van deze kerel. Want succes is er vandaag, maar als doorsnee burger wees niets dat hij voorbestemd was voor zo’n herkenning. Bescheiden afkomst, een echte mulat, Brusselse kadering… Neen, dit zijn gegevens die vaak leiden naar andere perspectieven dan deze die we vandaag zien. Après coup lijkt het allemaal eenvoudig en normaal, maar dit is het zeker niet. Misschien is dit een biografie dat wat te snel wordt uitgegeven, want deze jonge kerel heeft nog zoveel te beleven, maar het is in elk geval een verhaal dat zeer indrukwekkend is, en dat al de inhoud heeft van wat een goede roman zou kunnen zijn. Onvoorstelbaar wat deze jonge man reeds heeft beleefd, en hoe de weg naar het succes werd geplaveid… Het geeft een ander beeld van deze jonge kerel, en de manier waarop hij zijn leven in een richting bracht dat leidde tot het gekend succes. Onderhoudend en plezierig.

Extra informatie

Maestro stromae

Recensie

Niets liet uitschijnen dat de Brusselse ket Paul Van Haver een wereldster zou worden. Zoon van een Rwandese vader (die hij nauwelijks zag) en een Vlaamse moeder, opgegroeid in Etterbeek, een bescheiden milieu. Nu, op zijn 29, is Stromae ('maestro', maar dan anders) een absoluut fenomeen. Hij verkocht miljoenen exemplaren van Alors on Danse, Formidable, Papaoutai en Ta Fête. Hij treedt op voor volle zalen, tot in Amerika. Zijn muzikaliteit en teksten doen denken aan Brel. Hij heeft zijn eigen kledingmerk en een unieke stijl (mét vlinderdas). Maar hij blijft toch ook een beetje een mysterie. Journalist Peter Verbruggen schreef de biografie van Stromae, vanaf zijn prille jeugdjaren tot en met het wereldsucces. Hij ondervroeg talrijke mensen die in het leven en de loopbaan van Stromae een rol gespeeld hebben. Merkwaardig genoeg is dit pas de eerste échte en volledige biografie van de Belgische superster.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.