Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Johnny Cash

de biografie

Johnny Cash - Robert Hilburn - ISBN: 9789000353262
Prijs: € 20,00
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (05-01-2017)
Genre: Biografieën van musici
Boekenliefde.nl:
Johnny Cash op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Details

Titel: Johnny Cash
auteur: Robert Hilburn
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 05-01-2017
NUR: Biografieën van musici
Gewicht: 929 gr
ISBN/ISBN13: 9789000353262
Intern nummer: 34940873

Biografie (woord)

Robert Hilburn was meer dan drie decennia hoofd muziekcriticus en redacteur popmuziek voor de Los Angeles Times. Hij heeft eerder biografieën over John Lennon en Johnny Cash gepubliceerd en schrijft al zijn hele leven over poplegendes, zoals Bob Dylan, Elton John, Michael Jackson, Bruce Springsteen en U2.

Recensie

‘Geweldige biografie. De totale Cash.’
Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

In de veelgeprezen en complete biografie van Johnny Cash vertelt Robert Hilburn het onverbloemde verhaal van een van de grootste sterren van de rock-’n-roll. De veelbewogen carrière van Cash startte bij Sun Records, met Elvis Presley en Jerry Lee Lewis, en eindigde in 2003 met de dappere, ontroerende video ‘Hurt’, het laatste muzikale hoogtepunt van de dan 71-jarige Cash. Een leven vol successen, mijlpalen, prijzen, maar ook een leven met grote teleurstellingen, drugs, tegenslagen en verdriet.

‘In een evenwichtige biografie komen alle kanten van de countryzanger Johnny Cash aan bod. Schrijver Robert Hilburn haalt wat mythes onderuit, zonder dat het grote verhaal van diens volle leven eronder lijdt. Hij schrijft met afstand, maar vanuit liefde.’ Jan Donkers’ keus voor boek van het jaar in NRC Handelsblad

Johnny Cash is een geslaagde biografie. […] Hilburn vertelt het verhaal van Johnny Cash in een heel directe vorm. Steeds op de huid van de hoofdpersoon; en vaak ook “in diens hoofd”: door te vertellen wat Johnny zelf dacht en voelde. Door deze aanpak verveelt het boek geen moment.’ de Volkskrant

‘Hilburn heeft een briljant verhaal geschreven over een nog briljantere songwriter met al z’n gebreken.’ Keith Richards

Robert Hilburn was meer dan drie decennia hoofd muziekcriticus en redacteur popmuziek voor de Los Angeles Times. Hij heeft eerder een boek over John Lennon gepubliceerd en schrijft al zijn hele leven over poplegendes, zoals Bob Dylan, Elton John, Michael Jackson, Bruce Springsteen, U2 en Johnny Cash. Hilburn werkt op dit moment aan de biografie van Paul Simon die ook bij Spectrum zal verschijnen.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen