Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Mode voor morgen

duurzame kleding in Nederland

Mode voor morgen - Lynsey Dubbeld - ISBN: 9789491499043
Prijs: € 22,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (16-11-2012)
Genre: Mode
Boekenliefde.nl:
Mode voor morgen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Biokatoen, kledingruilfeesten, vintage, upcycling, slow fashion. Een groene garderobe en fair fashion zijn in de mode. En wat is dan de meest verantwoorde keuze? Mode voor morgen biedt een gids door de jungle van de ecofashion trend.

Hoe duurzaam is de kleding die te koop is in de gemiddelde Nederlandse winkelstraat? Welke modemerken zijn groen en welke doen vooral aan greenwashing? Wat is een verantwoorde keuze in een modewereld die draait om nieuwe trends en seizoensgebonden must-haves? Mode voor morgen onthult de zin en onzin van duurzame mode en geeft praktische tips voor een verantwoorde kledingkeuze.

Trendanalist Lynsey Dubbeld geeft een inkijkje in de (on)duurzame wereld die schuilgaat achter onze dagelijkse outfit. Maar Mode voor morgen laat ook zien wat Hollandse ontwerpers, modelabels en maatschappelijke organisaties ondernemen om onze garderobe groener en eerlijker te maken. Zodat we kunnen kiezen voor de mode van nu én de wereld van morgen.


Om niet alleen aan planet maar ook aan people te denken, doneert de auteur 1 procent van de verkoopprijs van elk boek aan DARA Europe.

Details

Titel: Mode voor morgen
auteur: Lynsey Dubbeld
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 200
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 16-11-2012
NUR: Mode
Afmetingen: 212 x 168 x 14
Gewicht: 435 gr
ISBN/ISBN13: 9789491499043
Intern nummer: 23822509

Extra informatie

Mode voor morgen - Duurzame kleding in Nederland

Recensie

Een schets van de ontwikkelingen en initiatieven in de Nederlandse modesector met betrekking tot duurzaamheid. De hoofdstukken lezen als reportages waarin een facet helder wordt ingeleid waarna specialisten en initiatiefnemers vertellen over langlopende en nieuwe ontwikkelingen ten opzichte van de algemene massaproductie. De volgende onderwerpen komen aan bod: duurzame materialen, kansen en uitdagingen van duurzame productie: naaiateliers in Nederland als sociale werkplaatsen en de plek die zij innemen in kleinschalige kledingproducties, ontwikkelingen in de verwerking van kledingstukken voor tweede leven/gebruik, veranderend consumptiegedrag, duurzaam ontwerpen: initiatieven binnen de Nederlandse modewereld. Verder tips voor duurzaam particulier modegebruik en literatuurverwijzingen. Zeer onderhoudend geschreven, doch met diepgang door heldere beschrijving van algemene, niet milieuvriendelijke modeproductie versus duurzaamheid, inhakend op de huidige trend voor ecofashion en tweedehands kleding. Bijzonder: er is op diverse manieren geprobeerd de milieu-impact van het boek te minimaliseren.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.