Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Mode loves Kunst

Een affaire

Mode loves Kunst - Carli van de Kerkhof; Mandy Prins; Doede Hardeman; Madelief Hohé - ISBN: 9789040078132
Prijs: € 14,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (03-09-2011)
Genre: Mode
Boekenliefde.nl:
Mode loves Kunst op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Mode wordt niet ontworpen als kunst, maar om het menselijke lichaam te kleden. Toch weten modeontwerpers als geen ander de tijdgeest te vertalen naar hun ontwerpen. Paul Poiret, Sonia Delaunay, Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent, Frans Molenaar, Vivienne Westwood, Jean-Charles de Castelbajac, John Galliano, Alexander McQueen en Riccardo Tisci (Givenchy): allen bewogen zij zich op het snijvlak van mode en kunst.

Ook kunstenaars en kunstnijveren hebben op hun beurt kleding gebruikt als expressiemiddel om vorm te geven aan het totaalbeeld van hun ideeën. Piet Zwart, Agathe en Chris Wegerif, Bertha Bake, Mies van Os, Raoul Dufy, de Wiener Werkstätte, Jean Cocteau, Dalí, Karel Appel, Andy Warhol, Keith Haring en Basquiat werkten samen met modeontwerpers, of creëerden zelfs eigen kledingvoorstellen of stofontwerpen.
Mode loves Kunst vertelt het verhaal van deze interessante kruisbestuiving.

Met een prachtige en unieke fotoshoot van de Nederlandse fotografe Alique en Mode loves Kunst artdirector Maarten Spruyt.

Details

Titel: Mode loves Kunst
auteur: Carli van de Kerkhof; Mandy Prins; Doede Hardeman; Madelief Hohé
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 168
Uitgever: Waanders B.V., Uitgeverij
Publicatiedatum: 2011-09-03
NUR: Mode
Afmetingen: 295 x 230 x 15
Gewicht: 940 gr
ISBN/ISBN13: 9789040078132
Intern nummer: 18208321

Extra informatie

Mode Kunst

Recensie

Mode wordt niet ontworpen als kunst, maar om het menselijke lichaam te kleden. Toch weten modeontwerpers als geen ander de tijdgeest te vertalen naar hun ontwerpen. Paul Poiret, Sonia Delaunay, Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent, Frans Molenaar, Vivienne Westwood, Jean-Charles de Castelbajac, John Galliano, Alexander McQueen en Riccardo Tisci (Givenchy): allen bewogen zij zich op het snijvlak van mode en kunst. Ook kunstenaars en kunstnijveren hebben op hun beurt kleding gebruikt als expressiemiddel om vorm te geven aan het totaalbeeld van hun ideeën. Piet Zwart, Agathe en Chris Wegerif, Bertha Bake, Mies van Os, Raoul Dufy, de Wiener Werkstätte, Jean Cocteau, Dalí, Karel Appel, Andy Warhol, Keith Haring en Basquiat werkten samen met modeontwerpers, of creëerden zelfs eigen kledingvoorstellen of stofontwerpen. Mode loves Kunst vertelt het verhaal van deze interessante kruisbestuiving. Met een prachtige en unieke fotoshoot van de Nederlandse fotografe Alique en Mode loves Kunst artdirector Maarten Spruyt.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.