Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Zorgen met zin

hoe mantelzorg je raakt

Zorgen met zin - Judith Gerkema; Arie Jan de Lely; Gerrie Ham - ISBN: 9789023927679
Prijs: € 14,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (15-04-2014)
Genre: Welzijnswerk
Boekenliefde.nl:
Zorgen met zin op boekenliefde.nl
Extra:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Zorgen voor een ander raakt je. Mantelzorg kan een zingevende ervaring zijn, maar soms is het moeilijk om een diepere betekenis te zien in iemands ziekte- en stervensproces en is het lastig om de zorg vol te blijven houden.
Zorgen met zin biedt mantelzorgers ondersteuning bij hun eigen zingevingsvragen en die van de zorgvrager. Wat doet mantelzorg met het beeld dat je hebt van God, je medemens en jezelf?Hoe ziet de werkelijkheid eruit van lichamelijk, psychisch en chronisch zieken, van mensen met een verstandelijke beperking of met dementie? Hoe ga je als mantelzorger om met je eigen gevoelens van zinloosheid, tekortschieten of eenzaamheid en waar liggen je grenzen?
Dit praktische en toegankelijke boek – een vervolg op het positief ontvangen Zorgen voor anderen. Hoe mantelzorgers in balans blijven – geeft inzicht in kansen en valkuilen en reikt veel adviezen aan voor mantelzorgers en zorgvragers. Het is ook geschikt voor kerkelijk werkers, pastores en hulpverleners.

Details

Titel: Zorgen met zin
auteur: Judith Gerkema; Arie Jan de Lely; Gerrie Ham
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 168
Uitgever: VBK Media
Publicatiedatum: 15-04-2014
NUR: Welzijnswerk
Afmetingen: 215 x 135 x 18
Gewicht: 259 gr
ISBN/ISBN13: 9789023927679
Intern nummer: 25714813

Extra informatie

Zorgen met zin

Recensie

Zorgen voor een ander raakt je. Mantelzorg kan een zingevende ervaring zijn, maar soms is het moeilijk om een diepere betekenis te zien in iemands ziekte- en stervensproces en is het lastig om de zorg vol te blijven houden.

Zorgen met zin biedt mantelzorgers ondersteuning bij hun eigen zingevingsvragen en die van de zorgvrager. Wat doet mantelzorg met het beeld dat je hebt van God, je medemens en jezelf?
Hoe ziet de werkelijkheid eruit van lichamelijk, psychisch en chronisch zieken, van mensen met een verstandelijke beperking of met dementie? Hoe ga je als mantelzorger om met je eigen gevoelens van zinloosheid, tekortschieten of eenzaamheid en waar liggen je grenzen?

Dit praktische en toegankelijke boek - een vervolg op het positief ontvangen Zorgen voor anderen. Hoe mantelzorgers in balans blijven - geeft inzicht in kansen en valkuilen en reikt veel adviezen aan voor mantelzorgers en zorgvragers. Het is ook geschikt voor kerkelijk werkers, pastores en hulpverleners.

Drs. Gerrie Ham-Willemsen (samenstelling) is orthopedagoog, coach en cognitief gedragstherapeut en houdt lezingen voor mantelzorgers.

Verder werkten aan deze uitgave mee: Rita Buijs, Judith Gerkema, Wout Huizing, Petra Jacobse, Lenie de Jong, Ido van der Krieke, Arie Jan de Lely, Andres Peters, Jan Jaap Pols, Rita Renema en Marianne Sollie.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.