Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Self made

ondernemend jongerenwerk met toekomst

Self made - Jan Laurens Hazekamp; Atta de Tolk - ISBN: 9789088505416
Prijs: € 11,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (28-10-2014)
Genre: Welzijnswerk
Boekenliefde.nl:
Self made op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Tal van jonge mensen zetten zich op eigen initiatief ondernemend in voor jongens en meisjes die maatschappelijk vleugellam dreigen te raken. Jongeren voor wie school en arbeid uit het gezichtsveld verdwijnen en die zich terugtrekken in een straatgroep of het ouderlijk huis.

Deze sociale ondernemers weten die jongeren te bereiken, hun zelfvertrouwen op te vijzelen en hen uit te dagen zelf iets van hun leven te maken. Zij hebben allemaal een erkend talent voor sport, muziek, dans of mode en inspireren als gezaghebbend rolmodel jongeren om mee te doen aan training, wedstrijd en evenement. En en passant bieden zij een luisterend oor en hulp bij problemen. Het gevestigde stedelijk jongerenwerk heeft weinig oog voor deze voorhoede van eigentijds jongerenwerk. En zo deze nieuwe ontwikkeling toch in het vizier komt, wordt het als goedbedoeld vrijwilligerswerk weggezet.

In dit boek geven jonge ondernemers zelf aan wat hen drijft en wat zij jongeren concreet te bieden hebben. Zij leggen daarbij de nadruk op hun persoonlijke kracht, talent en lifestyle. De auteurs plaatsen de aanpak van de jonge ondernemers tegenover die van het gevestigde jongerenwerk dat juist onderzoek en methodiekontwikkeling voorop stelt.

Self Made is een pleidooi tot erkenning van dit ondernemend jongerenwerk. De pedagogische handreiking van deze sociale ondernemers voor jongeren in wijk of buurt is effectief en verdient een nadrukkelijke plek op de maatschappelijke agenda.
Het boek is niet alleen geschreven voor betrokkenen bij het jongerenwerk: jongerenwerkers en managers, studenten en opleiders, ambtenaren en lokale bestuurders, fondsvertegenwoordigers en sponsors. Self Made is ook bedoeld voor een breder publiek. Het boek beoogt de discussie in het publieke domein over de waarde van het jongerenwerk- ook en juist in tijden van bezuinigingen - stevig aan te wakkeren.

Details

Titel: Self made
auteur: Jan Laurens Hazekamp; Atta de Tolk
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: SWP
Publicatiedatum: 28-10-2014
NUR: Welzijnswerk
Afmetingen: 210 x 135 x 9
Gewicht: 140 gr
ISBN/ISBN13: 9789088505416
Intern nummer: 27022727

Extra informatie

Self-made

Recensie

Tal van jonge mensen zetten zich op eigen initiatief ondernemend in voor jongens en meisjes die maatschappelijk vleugellam dreigen te raken. Jongeren voor wie school en arbeid uit het gezichtsveld verdwijnen en die zich terugtrekken in een straatgroep of het ouderlijk huis. Deze sociale ondernemers weten die jongeren te bereiken, hun zelfvertrouwen op te vijzelen en hen uit te dagen zelf iets van hun leven te maken. Zij hebben allemaal een erkend talent voor sport, muziek, dans of mode en inspireren als gezaghebbend rolmodel jongeren om mee te doen aan training, wedstrijd en evenement. En en passant bieden zij een luisterend oor en hulp bij problemen. Het gevestigde stedelijk jongerenwerk heeft weinig oog voor deze voorhoede van eigentijds jongerenwerk. En zo deze nieuwe ontwikkeling toch in het vizier komt, wordt het als goedbedoeld vrijwilligerswerk weggezet. In dit boek geven jonge ondernemers zelf aan wat hen drijft en wat zij jongeren concreet te bieden hebben. Zij leggen daarbij de nadruk op hun persoonlijke kracht, talent en lifestyle. De auteurs plaatsen de aanpak van de jonge ondernemers tegenover die van het gevestigde jongerenwerk dat juist onderzoek en methodiekontwikkeling voorop stelt. Self Made is een pleidooi tot erkenning van dit ondernemend jongerenwerk. De pedagogische handreiking van deze sociale ondernemers voor jongeren in wijk of buurt is effectief en verdient een nadrukkelijke plek op de maatschappelijke agenda. Het boek is niet alleen geschreven voor betrokkenen bij het jongerenwerk: jongerenwerkers en managers, studenten en opleiders, ambtenaren en lokale bestuurders, fondsvertegenwoordigers en sponsors. Self Made is ook bedoeld voor een breder publiek. Het boek beoogt de discussie in het publieke domein over de waarde van het jongerenwerk- ook en juist in tijden van bezuinigingen - stevig aan te wakkeren.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.