Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Beschermjassen, transculturele hulp aan families

opgedragen aan Marjon Arends 1951-2008

Beschermjassen, transculturele hulp aan families - Kitlyn Tjin A Djie - ISBN: 9789023251224
Prijs: € 20,25 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (27-03-2013)
Genre: Welzijnswerk
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

* Wat heeft een hulpverlener nodig om intercultureel competent te zijn?
* Welke invloed heeft zijn persoonlijke achtergrond op zijn omgang met en oordeel over mensen uit een andere cultuur of context?
* Hoe kan een werkelijk toegankelijke en goed werkende hulpverlening aan migranten maar ook aan Nederlanders gerealiseerd worden?
* Welke rol spelen het intergenerationele familiedenken en de gevolgen van migratie daarbij?

In deze herziene editie wordt ingegaan op de meerwaarde van het werkmodel beschermjassen bij actuele thema's zoals destructieve familiepatronen (meisjesbesnijdenis en eerwraak), uitsluiting van vaders na scheiding en de acht bakens van welzijn nieuwe stijl.

Beschermjassen, transculturele hulp aan families biedt een nieuw perspectief op de hulpverleningspraktijk. Het gaat in op wat een professional nodig heeft voor een open dialoog met de 'vreemde ander'. Interculturele competenties komen uitgebreid aan de orde. Ook worden instrumenten behandeld, zoals het genogram, die inzetbaar zijn in het contact tussen hulpverlener en cliënt.

Deze uitgave bevat pakkende verhalen van mensen die zichzelf ontmoeten in de dialoog met de 'vreemde ander'. Hulpverleners vertellen op een openhartige manier over hun persoonlijke ervaringen. Deze vaak intieme familieverhalen komen heel dicht bij de lezer, die automatisch gaat nadenken over hoe de lijnen lopen in zijn eigen familie. Het is een eyeopener voor velen dat de kracht van families, die in de hulpverlening vaak niet benut wordt, zo eenvoudig in te zetten is.

Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor hulpverleners. Daarnaast is het een aanrader voor iedereen die behoefte heeft aan een nieuw perspectief op persoonlijke relaties, op hulpverlening of op samenleven in een multiculturele maatschappij.

Details

Titel: Beschermjassen, transculturele hulp aan families
auteur: Kitlyn Tjin A Djie
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 4
Aantal pagina's: 140
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Publicatiedatum: 27-03-2013
NUR: Welzijnswerk
Afmetingen: 240 x 157 x 9
Gewicht: 251 gr
ISBN/ISBN13: 9789023251224
Intern nummer: 24243644

Extra informatie

Beschermjassen

Recensie

* Wat heeft een hulpverlener nodig om intercultureel competent te zijn? * Welke invloed heeft zijn persoonlijke achtergrond op zijn omgang met en oordeel over mensen uit een andere cultuur of context? * Hoe kan een werkelijk toegankelijke en goed werkende hulpverlening aan migranten maar ook aan Nederlanders gerealiseerd worden? * Welke rol spelen het intergenerationele familiedenken en de gevolgen van migratie daarbij? In deze herziene editie wordt ingegaan op de meerwaarde van het werkmodel beschermjassen bij actuele thema's zoals destructieve familiepatronen (meisjesbesnijdenis en eerwraak), uitsluiting van vaders na scheiding en de acht bakens van welzijn nieuwe stijl. Beschermjassen, transculturele hulp aan families biedt een nieuw perspectief op de hulpverleningspraktijk. Het gaat in op wat een professional nodig heeft voor een open dialoog met de 'vreemde ander'. Interculturele competenties komen uitgebreid aan de orde. Ook worden instrumenten behandeld, zoals het genogram, die inzetbaar zijn in het contact tussen hulpverlener en cliënt. Deze uitgave bevat pakkende verhalen van mensen die zichzelf ontmoeten in de dialoog met de 'vreemde ander'. Hulpverleners vertellen op een openhartige manier over hun persoonlijke ervaringen. Deze vaak intieme familieverhalen komen heel dicht bij de lezer, die automatisch gaat nadenken over hoe de lijnen lopen in zijn eigen familie. Het is een eyeopener voor velen dat de kracht van families, die in de hulpverlening vaak niet benut wordt, zo eenvoudig in te zetten is. Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor hulpverleners. Daarnaast is het een aanrader voor iedereen die behoefte heeft aan een nieuw perspectief op persoonlijke relaties, op hulpverlening of op samenleven in een multiculturele maatschappij.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.