Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Meten en veranderen

instrumenten bij het nieuwe organiseren

Meten en veranderen - Guido Maes; Rik Huys; Geert Van Hootegem - ISBN: 9789033488238
Prijs: € 43,65 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (27-02-2014)
Genre: Sociologie van beleidsprocessen
Boekenliefde.nl:
Meten en veranderen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het tijdperk van het Nieuwe Organiseren lijkt eindelijk aangebroken. Een beweging ontstaat die een zelden gezien enthousiasme over organisatievraagstukken (en vooral -oplossingen) oproept. Een ongemeen boeiende dialoog binnen een divers genootschap van belanghebbenden is aan de gang. Managers, werknemersvertegenwoordigers, consultants en actoren uit het middenveld - zonder onderscheid van sectoren - vinden elkaar plots.

De organisatievernieuwers op het terrein signaleren echter een belangrijke nood. Er is behoefte aan instrumenten om de beloftes waar te kunnen maken. Maar hoe begin je daaraan? Hoe kan je iedereen overtuigen? Wat is de Return on Investment? Wat zijn de verschillende mogelijke scenario's? Hoe beweeg je van vandaag naar morgen? Het is slechts een greep uit de vele vragen die de auteurs van dit instrumentenboek voortdurend te horen krijgen. Vertrekkende van wetenschappelijke inzichten ter zake, hebben de auteurs een instrumentenverzameling ontwikkeld die moet bijdragen tot evidence based change. Organisatieverandering gebaseerd op wetenschappelijke inzichten enerzijds en wetenschappelijke vooruitgang op basis van de praktijkervaringen anderzijds. Dat is de innovatieve ambitie. Het is een instrumentenverzameling die de procesfl ow volgt van een project van organisatievernieuwing. Het begint bij het intakeof prospectiegesprek. Instrumenten om de organisatie te scannen volgen.

Met online materiaal

GEERT VAN HOOTEGEM is professor aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CESO), KU Leuven en doceert er arbeidsen organisatiesociologie en veranderingsmanagement. Hij is de oprichter van Flanders Synergy.

RIK HUYS is doctor in de Sociale wetenschappen en is als senior researcher verbonden aan het CESO, KU Leuven.

Details

Titel: Meten en veranderen
auteur: Guido Maes; Rik Huys; Geert Van Hootegem
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 208
Uitgever: Acco uitgeverij
Publicatiedatum: 27-02-2014
NUR: Sociologie van beleidsprocessen
Afmetingen: 241 x 161 x 18
Gewicht: 524 gr
ISBN/ISBN13: 9789033488238
Intern nummer: 20792251

Extra informatie

Meten en veranderen. Instrumenten bij het nieuwe organiseren. Met online materiaal.

Recensie

Het tijdperk van het Nieuwe Organiseren lijkt eindelijk aangebroken. Een beweging ontstaat die een zelden gezien enthousiasme over organisatievraagstukken (en vooral -oplossingen) oproept. Een ongemeen boeiende dialoog binnen een divers genootschap van belanghebbenden is aan de gang. Managers, werknemersvertegenwoordigers, consultants en actoren uit het middenveld - zonder onderscheid van sectoren - vinden elkaar plots. De organisatievernieuwers op het terrein signaleren echter een belangrijke nood. Er is behoefte aan instrumenten om de beloftes waar te kunnen maken. Maar hoe begin je daaraan? Hoe kan je iedereen overtuigen? Wat is de Return on Investment? Wat zijn de verschillende mogelijke scenario's? Hoe beweeg je van vandaag naar morgen? Het is slechts een greep uit de vele vragen die de auteurs van dit instrumentenboek voortdurend te horen krijgen. Vertrekkende van wetenschappelijke inzichten ter zake, hebben de auteurs een instrumentenverzameling ontwikkeld die moet bijdragen tot evidence based change. Organisatieverandering gebaseerd op wetenschappelijke inzichten enerzijds en wetenschappelijke vooruitgang op basis van de praktijkervaringen anderzijds. Dat is de innovatieve ambitie. Het is een instrumentenverzameling die de procesfl ow volgt van een project van organisatievernieuwing. Het begint bij het intakeof prospectiegesprek. Instrumenten om de organisatie te scannen volgen. Met online materiaal GEERT VAN HOOTEGEM is professor aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CESO), KU Leuven en doceert er arbeidsen organisatiesociologie en veranderingsmanagement. Hij is de oprichter van Flanders Synergy. RIK HUYS is doctor in de Sociale wetenschappen en is als senior researcher verbonden aan het CESO, KU Leuven.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.