Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Wonen in Vlaanderen anno 2013.

de bevindingen uit het grote woononderzoek 2013 gebundeld

Wonen in Vlaanderen anno 2013. - Isabelle Pannecoucke; Kristof Heylen; Wesley Ceulemans; Sien Winters - ISBN: 9789044132731
Prijs: € 30,80 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (03-04-2015)
Genre: Sociaal ruimtelijke wetenschappen
Boekenliefde.nl:
Wonen in Vlaanderen anno 2013. op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Tijdens het Grote Woononderzoek 2013 werden in Vlaanderen 10.000 gezinnen uitgebreid geïnterviewd over o.a. hun uitgaven voor wonen, de wijze van financiering, woonwensen en woongeschiedenis. Bovendien werden 5.000 woningen ook grondig gescreend volgens een methodiek gebaseerd op de kwaliteitsnormen van de Vlaamse overheid. Dit boek bundelt de voornaamste resultaten van het Grote Woononderzoek en plaatst deze binnen de ruimere context en historiek van de woningmarkt.
Tot de meest opvallende resultaten hoort de vaststelling dat naar schatting 1 miljoen Vlaamse woningen tekortkomingen vertoont waardoor ze bij een conformiteitsonderzoek wellicht niet zouden voldoen aan de Vlaamse normen. Nieuw is ook dat na een decennialange toename van het aandeel eigenaars onder de Vlaamse bevolking dit aandeel nu afneemt. Verder bevestigen de resultaten de gekende en toenemende betaalbaarheidsproblemen op de private huurmarkt. Dit boek is onmisbare lectuur voor wie zich een objectief beeld wenst te vormen van de Vlaamse woningmarkt anno 2013. Voor de overheid bieden de resultaten van het onderzoek een hulp om het beleid beter te richten op de voornaamste problemen.

Over de auteurs
Dit boek werd geschreven door auteurs van verschillende academische disciplines, die samenwerken binnen het Steunpunt Wonen.

Details

Titel: Wonen in Vlaanderen anno 2013.
auteur: Isabelle Pannecoucke; Kristof Heylen; Wesley Ceulemans; Sien Winters
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 124
Uitgever: Maklu, Uitgever
Publicatiedatum: 03-04-2015
NUR: Sociaal ruimtelijke wetenschappen
Afmetingen: 240 x 160 x 7
Gewicht: 233 gr
ISBN/ISBN13: 9789044132731
Intern nummer: 29882987

Extra informatie

Wonen in Vlaanderen anno 2013. De bevindingen uit het grote woononderzoek 2013 gebundeld

Recensie

Tijdens het Grote Woononderzoek 2013 werden in Vlaanderen 10.000 gezinnen uitgebreid geïnterviewd over o.a. hun uitgaven voor wonen, de wijze van financiering, woonwensen en woongeschiedenis. Bovendien werden 5.000 woningen ook grondig gescreend volgens een methodiek gebaseerd op de kwaliteitsnormen van de Vlaamse overheid. Dit boek bundelt de voornaamste resultaten van het Grote Woononderzoek en plaatst deze binnen de ruimere context en historiek van de woningmarkt. Tot de meest opvallende resultaten hoort de vaststelling dat naar schatting 1 miljoen Vlaamse woningen tekortkomingen vertoont waardoor ze bij een conformiteitsonderzoek wellicht niet zouden voldoen aan de Vlaamse normen. Nieuw is ook dat na een decennialange toename van het aandeel eigenaars onder de Vlaamse bevolking dit aandeel nu afneemt. Verder bevestigen de resultaten de gekende en toenemende betaalbaarheidsproblemen op de private huurmarkt. Dit boek is onmisbare lectuur voor wie zich een objectief beeld wenst te vormen van de Vlaamse woningmarkt anno 2013. Voor de overheid bieden de resultaten van het onderzoek een hulp om het beleid beter te richten op de voornaamste problemen. Over de auteurs Dit boek werd geschreven door auteurs van verschillende academische disciplines, die samenwerken binnen het Steunpunt Wonen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.