Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De eigen woning

De eigen woning - E. Hoepelman; J.E. van den Berg - ISBN: 9789013117844
Prijs: € 86,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (24-12-2013)
Genre: Sociaal ruimtelijke wetenschappen
Boekenliefde.nl:
De eigen woning op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Tegenwoordig woont meer dan de helft van de bevolking in een eigen woning. In het verleden lag dit aantal aanzienlijk lager. Na de Tweede Wereldoorlog had slechts een kwart van deNederlandse bevolking een eigen huis. De overheid heeft eigenwoningbezit enorm gestimuleerd. Mede door de economische recessie en een aarzelend beleid van de regering zit er al enkele jaren de klad in de woningmarkt.

De eigen woning heeft echter wel een belangrijke positie in het vermogen van een belastingplichtige Daarnaast wordt deze zeer frequent geconfronteerd met de (veranderende) fiscale regelgeving rond die eigen woning. De eigen woning is immers nauw verbonden met vrijwel alle persoonlijke gebeurtenissen uit het leven: verhuizen, samenwonen, gezinsuitbreiding, echtscheiding, emigratie, aankoop tweede woning of overlijden.

In deze brochure wordt aandacht besteed aan de fiscale regelgeving rond deze gebeurtenissen. Uiteraard wordt er ingegaan op de rente-aftrekbeperkende maatregelen per 1 januari 2013 en de concept wetgeving 2014. Naast de theorie komen er veel voorbeelden uit de parlementaire behandeling aan bod. Tenslotte wordt de wetgeving op een overzichtelijke wijze behandeld en aangevuld met de zeer regelmatig verschijnende jurisprudentie en besluiten van de Staatssecretaris vanFinanciën.

Details

Titel: De eigen woning
auteur: E. Hoepelman; J.E. van den Berg
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 4
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Publicatiedatum: 24-12-2013
NUR: Sociaal ruimtelijke wetenschappen
Gewicht: 541 gr
ISBN/ISBN13: 9789013117844
Intern nummer: 24449763

Extra informatie

De eigen woning

Recensie

Tegenwoordig woont meer dan de helft van de bevolking in een eigen woning. In het verleden lag dit aantal aanzienlijk lager. Na de Tweede Wereldoorlog had slechts een kwart van deNederlandse bevolking een eigen huis. De overheid heeft eigenwoningbezit enorm gestimuleerd. Mede door de economische recessie en een aarzelend beleid van de regering zit er al enkele jaren de klad in de woningmarkt. De eigen woning heeft echter wel een belangrijke positie in het vermogen van een belastingplichtige Daarnaast wordt deze zeer frequent geconfronteerd met de (veranderende) fiscale regelgeving rond die eigen woning. De eigen woning is immers nauw verbonden met vrijwel alle persoonlijke gebeurtenissen uit het leven: verhuizen, samenwonen, gezinsuitbreiding, echtscheiding, emigratie, aankoop tweede woning of overlijden. In deze brochure wordt aandacht besteed aan de fiscale regelgeving rond deze gebeurtenissen. Uiteraard wordt er ingegaan op de rente-aftrekbeperkende maatregelen per 1 januari 2013 en de concept wetgeving 2014. Naast de theorie komen er veel voorbeelden uit de parlementaire behandeling aan bod. Tenslotte wordt de wetgeving op een overzichtelijke wijze behandeld en aangevuld met de zeer regelmatig verschijnende jurisprudentie en besluiten van de Staatssecretaris vanFinanciën.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.