Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Je hebt het niet van mij, maar…

een maand aan het Binnenhof

Je hebt het niet van mij, maar⦠- Joris Luyendijk - ISBN: 9789057594250
Prijs: € 12,50
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (11-08-2015)
Genre: Politicologie
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

Toen Nieuwspoort, de sociëteit voor politici, journalisten en lobbyisten, aan Joris Luyendijk vroeg een maand achter de Haagse schermen rond te kijken, hapte hij meteen toe. Wat een kans om aan alle betrokkenen de vragen te stellen die hem als NRC-correspondent duurzaamheid al ruim een jaar bezighouden. Wie hebben in Den Haag nu eigenlijk de macht? Hoe oefenen ze die uit? En vooral: om wat voor soort mensen gaat het, op die vierkante kilometer rond het Binnenhof? Na de zomer begint Luyendijk met zijn Haagse rechercheavontuur. De hem kenmerkende verwondering zal de motor zijn achter zijn observaties. Op eigengereide wijze zal hij het bewegingspatroon aan het Binnenhof analyseren. Dertig dagen lang noteert hij wat hij waarneemt en welke issues de Kamer, de ministeries, het bedrijfsleven, de lobbyisten en de media geestdriftig bezighouden. Dansen om de totempaal wordt een kleine uitgave voor iedereen die geïnteresseerd is in de politieke dierentuin.

Details

Titel: Je hebt het niet van mij, maar…
auteur: Joris Luyendijk
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 111
Uitgever: Podium b.v. Uitgeverij
Publicatiedatum: 11-08-2015
NUR: Politicologie
Afmetingen: 180 x 130 x 11
Gewicht: 137 gr
ISBN/ISBN13: 9789057594250
Intern nummer: 15698618

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 13-12-2010   geschreven door  Gabina Veltkamp
Politiek is een spel en dit zijn de spelregels!!Niet alleen alle inwoners van Den Haag zouden dit boek moeten lezen maar alle inwoners van Nederland! Het geeft een niet alledaagse, frisse blik in de Haagse politieke keuken.

Extra informatie

Je hebt het niet van mij, maar...

Recensie

Zelf spreken ze van de 'Haagse kaasstolp' en van 'de vierkante kilometer rond het Binnenhof'. De politici, journalisten, voorlichters en lobbyisten die samen ons beeld van de landelijke politiek bepalen, opereren in een zeer aparte biotoop. Ze kunnen vaak minder zeggen dan ze weten, en moeten soms toneelspelen, voor en achter de schermen.
Joris Luyendijk liep in 2010 een maand rond in de fascinerende en zo en nu dan verbijsterende, beklemmende wereld van de Haagse politiek. Je hebt het niet van mij, maar... is zijn verslag.

Winkelvoorraad