Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

- ISBN: 9789035136069
Prijs: € 18,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (01-12-2010)
Genre: Politicologie
Boekenliefde.nl:
op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Politieke ambten zijn de enige functies waarvoor je in Nederland geen papieren nodig hebt. Lekenbestuur vormt immers de kern van de democratie. Elke burger heeft het recht zich verkiesbaar te stellen, elke burger kan wethouder of minister worden, ongeacht zijn formele kwalificaties.

De praktijk is volstrekt anders. Nederland is een diplomademocratie, een land dat wordt bestuurd door de burgers met de hoogste diploma's. Alle formele en informele politiek instituties en arena's worden gedomineerd door hoger opgeleiden en professionals.

'Diplomademocratie' beschrijft hoe de lager opgeleiden uit de politiek verdwenen, wat de oorzaken hiervan zijn, wat dit betekent voor het politieke landschap en voor de democratie in ons land, en wat je hieraan zou kunnen doen.

Mark Bovens (1957) is politiek filosoof en bestuurskundige en hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft veel gepubliceerd over democratie, bestuur en politiek.
Anchrit Wille (1960) is politicoloog en bestuurskundige en als senior docent/onderzoeker verbonden aan de Universiteit Leiden. Ze heeft veel gepubliceerd over burgerparticipatie, politiek-ambtelijke verhoudingen en vertrouwen in de overheid.

Details

Titel:
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 173
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum: 2010-12-01
NUR: Politicologie
Gewicht: 216 gr
ISBN/ISBN13: 9789035136069
Intern nummer: 15762006

Extra informatie

Diplomademocratie

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.