Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Aanval op de natiestaat

En waarom we niet zonder kunnen

Aanval op de natiestaat - Thierry Baudet - ISBN: 9789035137530
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (31-05-2012)
Genre: Politicologie
Boekenliefde.nl:
Aanval op de natiestaat op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Europese eenwording en multiculturalisme hebben de nationale staat verzwakt. De soevereiniteit van het parlement wordt steeds verder ondergraven en de nationale identiteit verwatert. In de tweede helft van de twintigste eeuw is in alle West-Europese landen een sluipende aanval ondernomen op de natiestaat.

In een verrassende kritiek op de naoorlogse elites laat Thierry Baudet zien dat zonder nationale soevereiniteit de democratische rechtsstaat niet kan functioneren.

De aanval op de natiestaat neemt de lezer mee vanaf de oorsprong van moderne staten in de zestiende en zeventiende eeuw tot aan de brandende kwesties van nu: immigratie, populisme en de toekomst van Europa.

Mr. Thierry Baudet (1983) studeerde rechten en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde, samen met Michiel Visser, de succesvolle essaybundels Conservatieve vooruitgang en Revolutionair verval. Daarnaast is hij columnist voor nrc Handelsblad. De aanval op de natiestaat is een Nederlandse bewerking van het proefschrift dat hij schreef onder Paul Cliteur en Roger Scruton.


‘Scherpzinnig en belangrijk boek.’ Theodore Dalrymple

‘Reality check voor Europa.’ Frits Bolkestein

Details

Titel: Aanval op de natiestaat
auteur: Thierry Baudet
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum: 2012-05-31
NUR: Politicologie
Afmetingen: 212 x 137 x 39
Gewicht: 578 gr
ISBN/ISBN13: 9789035137530
Intern nummer: 20136172

Extra informatie

Aanval op de natiestaat

Recensie

Europese eenwording en multiculturalisme hebben de nationale staat verzwakt. De soevereiniteit van het parlement wordt steeds verder ondergraven en de nationale identiteit verwatert. In de tweede helft van de twintigste eeuw is in alle West-Europese landen een sluipende aanval ondernomen op de natiestaat. In een verrassende kritiek op de naoorlogse elites laat Thierry Baudet zien dat zonder nationale soevereiniteit de democratische rechtsstaat niet kan functioneren. De aanval op de natiestaat neemt de lezer mee vanaf de oorsprong van moderne staten in de zestiende en zeventiende eeuw tot aan de brandende kwesties van nu: immigratie, populisme en de toekomst van Europa. Mr. Thierry Baudet (1983) studeerde rechten en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde, samen met Michiel Visser, de succesvolle essaybundels Conservatieve vooruitgang en Revolutionair verval. Daarnaast is hij columnist voor nrc Handelsblad. De aanval op de natiestaat is een Nederlandse bewerking van het proefschrift dat hij schreef onder Paul Cliteur en Roger Scruton. 'Scherpzinnig en belangrijk boek.' Theodore Dalrymple 'Reality check voor Europa.' Frits Bolkestein

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.