Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Zoeken naar zeepaardjes

Een boek over het geheugen

Zoeken naar zeepaardjes - Ylva Ãstby; Hilde Ãstby - ISBN: 9789460038181
Prijs: € 21,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (19-03-2018)
Genre: Mens & Maatschappij
Boekenliefde.nl:
Zoeken naar zeepaardjes op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Zoeken naar zeepaardjes
auteur: Ylva Østby; Hilde Østby
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Balans, Uitgeverij
Publicatiedatum: 19-03-2018
NUR: Mens & Maatschappij
Gewicht: 392 gr
ISBN/ISBN13: 9789460038181
Intern nummer: 40763589

Recensie

Op welke manier bepaalt ons geheugen hoe we naar onszelf en naar de wereld kijken? In deze Noorse bestseller wordt de werking van het 'zeepaardje', het kleine deel van onze hersenen dat de regie voert over onze herinneringen ontrafeld. Dat zeepaardje is misschien wel het meest intrigerende stukje van ons brein. Waarom wist het zoveel gebeurtenissen uit ons geheugen? Waarom kloppen veel van onze herinneringen niet helemaal? Het geheugen stimuleert, fantaseert, zet ons op het verkeerde been, geeft ons romantische gevoelens, is even ongrijpbaar als onweerstaanbaar. Aan het geheugen valt niet te ontkomen: we worden telkens opnieuw geconfronteerd met onze diepliggende herinneringen, door geur, smaak of geluid. We kunnen ook niet zonder: een van onze grootste angsten is geheugenverlies.
In dit unieke, diepgravende en tegelijk lichtvoetige boek duiken de zussen Hilde en Ylva Østby in de geschiedenis van de wetenschap en spreken ze met hersenspecialisten en mensen met een uitzonderlijk geheugen, zoals schakers, taxichauffeurs en acteurs. Wat heeft de werking van het geheugen te maken met de aanslag op het eiland Utøya? En waarom sturen de zussen midden in de winter duikers naar de dieptes van de fjord van Oslo?
Zoeken naar zeepaardjes is een zeldzame combinatie van wetenschappelijke expertise en literair talent. Een onvergetelijk boek.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen