Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Rockonomics

Achter de schermen van de muziekindustrie

Rockonomics - Alan Krueger - ISBN: 9789046818770
Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (27-09-2019)
Genre: Mens & Maatschappij
Boekenliefde.nl:
Rockonomics op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Overleven in een Amerikaanse buurt

Veertig jaar oorlog tegen de drugs hebben weinig uitgehaald, maar er is ondertussen in de meest achtergestelde buurten van Amerika een politiestaat ontstaan. Hele wijken worden gecriminaliseerd en lamgelegd door arrestatiequota en elektronisch toezicht. Stabiliserende factoren in het leven van jongeren als familie, liefdesrelaties en banen zijn risicofactoren geworden, omdat de politie er gebruik van maakt om verdachten op te sporen, informatie los te krijgen en met consequenties te dreigen.
Alice Goffman heeft zes jaar in zo'n buurt in Philadelphia gewoond en haar waarnemingen en vaak gruwelijke verhalen maken duidelijk hoe schadelijk en discriminerend dit nietsontziende politietoezicht is. Goffman stelt ons voor aan een onvergetelijke cast van jonge Afrikaans-Amerikaanse mannen die gevangen zitten in dit web van arrestatiebevelen en politietoezicht.

Belangrijke eye-opener over discriminerend Amerikaans justitiesysteem


'Een buitengewoon boek [...] verpletterend.' Malcolm Gladwell, The New Yorker

'Een opmerkelijke journalistieke prestatie.' The New York Times

'Echt een prachtig boek over de slachtoffers van de oorlog tegen de drugs, die ook buiten de gevangenismuren te vinden zijn. Maar weinig gezinnen ontsnappen aan de stigmatisering en gettoïsering van de armen. Het onderzoek is onberispelijk. Lees en huil.' Times Higher Education

'Indrukwekkend [...] Goffman heeft voor dit boek niet alleen onderzoek gedaan, maar dit ook zelf beleefd. Ze bezit de gave om de problemen en angsten van gewone mensen tot leven te wekken [...] van onschatbare waarde. Een dramatisch verslag, waarin ras nog steeds de belangrijkste maatstaf blijkt voor de vraag of jonge Amerikanen een kans hebben om geluk na te streven.' Los Angeles Review of Books

Details

Titel: Rockonomics
auteur: Alan Krueger
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 400
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Publicatiedatum: 27-09-2019
NUR: Mens & Maatschappij
ISBN/ISBN13: 9789046818770
Intern nummer: 27880669

Biografie (woord)

Alan Krueger (1960-2019) was hoogleraar politieke economie aan Princeton University en voormalig voorzitter van de Raad van Economische Adviseurs onder president Obama. Hij was tevens secretaris-generaal economisch beleid en leidinggevend econoom bij het Amerikaanse ministerie van Financiën. In 2017 ontving hij de MoynihanPrize.

Extra informatie

Vogelvrij

Recensie

In Rockonomics laat econoom Alan Krueger aan de hand van de muziekindustrie zien wat de basisprincipes van de economie zijn. Tal van bekende popmuzikanten, platenbazen, managers en impresario's vertellen hoe de muziekindustrie echt werkt: waar het (vele) geld mee wordt verdiend, en welke radicale transformatie de sector de afgelopen decennia heeft doorgemaakt. Voordat digitalisering en streaming hun intrede deden, haalden popsterren een groot deel van hun inkomsten uit de platenverkoop. Het grote geld wordt nu verdiend met de verkoop van concertkaartjes.
Met Rockonomics biedt Alan Krueger een bijzondere inkijk in de economische kant van de muziekindustrie en legt daarmee op heel toegankelijke wijze uit wat de economie voor ons leven betekent.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.