Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Perspectief op een maatschappij in crisis

samen leren, samen werken en samen leven

Perspectief op een maatschappij in crisis - Willem Vermeulen; Raf Daenen - ISBN: 9789059317697
Prijs: € 14,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (23-12-2011)
Genre: Mens & Maatschappij
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

We leven in een tijd van crisissen. Behalve met een financieel-economische crisis hebben we ook te maken met een maatschappelijke crisis. Dit brengt voor veel mensen spanningen en stress met zich mee. Toch kan uit een crisis ook iets goeds voortkomen: een crisis zet aan tot beweging, tot het verzetten van de bakens. De initiatieven daartoe vinden we in 'de kleine wereld', ofwel in de directe sociale omgeving. In Perspectief op een maatschappij in crisis worden vele voorbeelden gegeven van dergelijke constructieve initiatieven, met name in de welzijns- en zorgsector. Ook worden er mensen geïnterviewd die zich inzetten voor diverse projecten waarbij mensen elkaar ontmoeten en ondersteunen. Deze maatschappelijk pedagogische activiteiten zijn waardevol omdat ze zelfgroei mogelijk maken en mensen tot zelfverantwoordelijk leven kunnen aanzetten. Vanuit het microniveau kan de macrowereld vervolgens positief worden
beïnvloed.

Dit boek is geschreven voor studenten en professionals in de sociaalagogische
en pedagogische beroepen, alsmede voor politici en beleidsmakers die met bezieling en vertrouwen willen vormgeven aan een samenleving waarin 'voorleven' ertoe doet.

Raf Daenen is docent beleid, organisatie en maatschappelijke ontwikkeling
aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Willem Vermeulen is adviseur mens en verkeersveiligheid bij Rijkswaterstaat
en ontwikkelaar van rekenwiskundeonderwijs bij een educatieve
uitgeverij.

Details

Titel: Perspectief op een maatschappij in crisis
auteur: Willem Vermeulen; Raf Daenen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Publicatiedatum: 23-12-2011
NUR: Mens & Maatschappij
Gewicht: 261 gr
ISBN/ISBN13: 9789059317697
Intern nummer: 20190646

Extra informatie

Perspectief op een maatschappij in crisis

Recensie

We leven in een tijd van crisissen. Behalve met een financieel-economische crisis hebben we ook te maken met een maatschappelijke crisis. Dit brengt voor veel mensen spanningen en stress met zich mee. Toch kan uit een crisis ook iets goeds voortkomen: een crisis zet aan tot beweging, tot het verzetten van de bakens. De initiatieven daartoe vinden we in 'de kleine wereld', ofwel in de directe sociale omgeving. In Perspectief op een maatschappij in crisis worden vele voorbeelden gegeven van dergelijke constructieve initiatieven, met name in de welzijns- en zorgsector. Ook worden er mensen geïnterviewd die zich inzetten voor diverse projecten waarbij mensen elkaar ontmoeten en ondersteunen. Deze maatschappelijk pedagogische activiteiten zijn waardevol omdat ze zelfgroei mogelijk maken en mensen tot zelfverantwoordelijk leven kunnen aanzetten. Vanuit het microniveau kan de macrowereld vervolgens positief worden beïnvloed. Dit boek is geschreven voor studenten en professionals in de sociaalagogische en pedagogische beroepen, alsmede voor politici en beleidsmakers die met bezieling en vertrouwen willen vormgeven aan een samenleving waarin 'voorleven' ertoe doet. Raf Daenen is docent beleid, organisatie en maatschappelijke ontwikkeling aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Willem Vermeulen is adviseur mens en verkeersveiligheid bij Rijkswaterstaat en ontwikkelaar van rekenwiskundeonderwijs bij een educatieve uitgeverij.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.