Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Oorlog onder de mensen

militaire inzichten uit Atjeh en Uruzgan

Oorlog onder de mensen - Martijn Kitzen - ISBN: 9789026326295
Prijs: € 24,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (16-12-2016)
Genre: Mens & Maatschappij
Boekenliefde.nl:
Oorlog onder de mensen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In 'Oorlog onder de mensen' betoogt politicoloog en voormalig militair Martijn Kitzen dat moderne oorlogen wezenlijk verschillen van de grootschalige conflicten in de vorige eeuw. In Irak en Afghanistan gaat het niet langer om het overmeesteren van een alom bekende vijand, maar verschuilt de tegenstander zich onder de lokale bevolking. Kitzen vergelijkt de missie in Uruzgan (2006-2010) met de Atjeh-oorlog (1873-1913) en komt in 'Oorlog onder de mensen' tot vernieuwende inzichten over de rol van militairen in de huidige samenleving.

Martijn Kitzen deed militaire ervaring op tijdens uitzendingen voor de VN en de NAVO, onder meer in Uruzgan. Hij is momenteel als promovendus verbonden aan het Ministerie van Defensie en de Universiteit van Amsterdam. 'Oorlog onder de mensen' verschijnt tegelijkertijd met zijn promotie.

Details

Titel: Oorlog onder de mensen
auteur: Martijn Kitzen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: 16-12-2016
NUR: Mens & Maatschappij
ISBN/ISBN13: 9789026326295
Intern nummer: 25388693

Extra informatie

Oorlog onder de mensen

Recensie

In 'Oorlog onder de mensen' betoogt politicoloog en voormalig militair Martijn Kitzen dat moderne oorlogen wezenlijk verschillen van de grootschalige conflicten in de vorige eeuw. In Irak en Afghanistan gaat het niet langer om het overmeesteren van een alom bekende vijand, maar verschuilt de tegenstander zich onder de lokale bevolking. Kitzen vergelijkt de missie in Uruzgan (2006-2010) met de Atjeh-oorlog (1873-1913) en komt in 'Oorlog onder de mensen' tot vernieuwende inzichten over de rol van militairen in de huidige samenleving. Martijn Kitzen deed militaire ervaring op tijdens uitzendingen voor de VN en de NAVO, onder meer in Uruzgan. Hij is momenteel als promovendus verbonden aan het Ministerie van Defensie en de Universiteit van Amsterdam. 'Oorlog onder de mensen' verschijnt tegelijkertijd met zijn promotie.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.