Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Oh, oh, Amerika

het land dat Obama achterlaat over billionaires en bedelaars campagne en coffeshops Hillary en homohaat schaliegas en seks

Oh, oh, Amerika - Charles Groenhuijsen - ISBN: 9789460030260
Prijs: € 18,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (25-11-2015)
Genre: Mens & Maatschappij
Boekenliefde.nl:
Oh, oh, Amerika op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Amerika is voor Charles Groenhuijsen een tweede vaderland. Hij woonde er meer dan twintig jaar. Van zeer dichtbij volgde hij de afgelopen jaren de verrichtingen van Barack Obama. Amerika lijkt een land in verwarring te zijn geworden.

Aan de ene kant is in korte tijd veel veranderd: verschillende staten accepteerden het homohuwelijk en introduceerden een softdrugsbeleid dat progressiever is dan het Nederlandse. Ook probeerde Obama hoop te bieden aan de vijftig miljoen Amerikanen zonder ziekteverzekering. En er verandert nog meer. Maar ondanks de hemelhoge ambities van Obama bleef ook veel hetzelfde. Nog steeds is Amerika het land met de meeste vuurwapens en de meeste gevangenen. Bijna nergens worden zoveel moorden gepleegd als daar. Ook het schrijnende verschil tussen arm en rijk bleef bestaan, sterker nog, het werd groter. Wie op Barack Obama stemde in de hoop dat Amerika een rechtvaardiger land zou worden, is bedrogen uitgekomen. Voor wie oorlogsmoe was, geldt hetzelfde.

Wat zullen de komende jaren brengen? Zal de rechtervleugel van de Republikeinen in de knel komen nu steeds meer gematigde Republikeinen democratisch gaan stemmen? Hoe zal de buitenlandpolitiek van Amerika zich ontwikkelen? Een ding is zeker: immigranten uit de hele wereld blijven met miljoenen toestromen. Voor hen blijft Amerika ondanks alles een baken van hoop.

Details

Titel: Oh, oh, Amerika
auteur: Charles Groenhuijsen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Balans, Uitgeverij
Publicatiedatum: 25-11-2015
NUR: Mens & Maatschappij
Afmetingen: 216 x 135 x 27
Gewicht: 509 gr
ISBN/ISBN13: 9789460030260
Intern nummer: 27958301

Extra informatie

Oh, oh, Amerika

Recensie

Charles Groenhuijsen is al jaren gefascineerd door Amerika en schrijft in Oh, oh, Amerika bevlogen en met grote kennis van zaken over zijn tweede vaderland. Want: wat weten we nu écht over Amerika? Wat kunnen wij van de Amerikanen leren? Wat is de erfenis van Barack Obama, die aan zijn politieke eindsprint bezig is?

Onder Obama veranderde veel: van het wettelijk toestaan van het homohuwelijk en marihuana tot het sluiten van duizenden kerken per jaar in een diep gelovig Amerika. De Amerikaanse economie blijft zich intussen vernieuwen. Onze wereld zou er anders uitzien zonder Apple, Facebook en Google. En bedrijven als AirBnB en Uber, die nu de wereld veroveren, komen ook uit Amerika.

Maar veel bleef ook hetzelfde en de nieuwe president die in 2016 verkozen wordt, wacht een immense taak: verbetering van de verhoudingen tussen blank en zwart, het verkleinen van de bizarre verschillen tussen arm en rijk en het aanpakken van het krankzinnige wapenbezit.

Misschien klinkt straks opnieuw de strijdkreet van Barack Obama: Yes, we can!

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.