Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Hoofddoek en maagdenvlies

waarom het Midden-Oosten een seksuele revolutie nodig heeft

Hoofddoek en maagdenvlies - Mona Eltahawy - ISBN: 9789023491316
Prijs: € 17,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (18-08-2015)
Genre: Mens & Maatschappij
Boekenliefde.nl:
Hoofddoek en maagdenvlies op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

'Waarom haten ze ons?' Dat vroeg de Egyptische journaliste Mona Eltahawy zich twee jaar geleden af in het Amerikaanse blad Foreign Policy. Haar artikel ontketende een ongekende storm aan reacties en er volgden tientallen interviews op radio en tv, want de positie van de vrouw in de Arabische wereld is een explosief onderwerp.
In Hoofddoek en maagdenvlies zet Eltahawy de discussie voort. Puttend uit haar jarenlange ervaring als activist en commentator in het Midden-Oosten laat ze zien dat vrouwen sinds het begin van de Arabische Lente op twee fronten moeten strijden. Aan de ene kant tegen onderdrukkende regimes. En aan de andere kant tegen het politieke en economische systeem, waarbinnen vrouwen - ook na de omwenteling - worden behandeld als tweederangsburgers.

Mona Eltahawy (Port Said, 1967) is een Egyptisch-Amerikaanse journalist en publicist. Haar essays en opiniestukken over Egyte, de islamitische wereld en vrouwenrechten verschenen in onder meer de New York Times, The Guardian en The Washington Post. Daarnaast treedt ze op als gastcommentator bij BBC, CNN, Al-Jazeera en tientallen andere tv- en radiozenders. Ze woont afwisselend in Caïro en New York.

Details

Titel: Hoofddoek en maagdenvlies
auteur: Mona Eltahawy
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 18-08-2015
NUR: Mens & Maatschappij
Afmetingen: 215 x 135 x 18
Gewicht: 281 gr
ISBN/ISBN13: 9789023491316
Intern nummer: 30040485

Extra informatie

Hoofddoek en maagdenvlies

Recensie

'Waarom haten ze ons?' Dat vroeg de Egyptische journaliste Mona Eltahawy zich twee jaar geleden af in het Amerikaanse blad Foreign Policy. Haar artikel ontketende een ongekende storm aan reacties en er volgden tientallen interviews op radio en tv, want de positie van de vrouw in de Arabische wereld is een explosief onderwerp. In Hoofddoek en maagdenvlies zet Eltahawy de discussie voort. Puttend uit haar jarenlange ervaring als activist en commentator in het Midden-Oosten laat ze zien dat vrouwen sinds het begin van de Arabische Lente op twee fronten moeten strijden. Aan de ene kant tegen onderdrukkende regimes. En aan de andere kant tegen het politieke en economische systeem, waarbinnen vrouwen - ook na de omwenteling - worden behandeld als tweederangsburgers. Mona Eltahawy (Port Said, 1967) is een Egyptisch-Amerikaanse journalist en publicist. Haar essays en opiniestukken over Egyte, de islamitische wereld en vrouwenrechten verschenen in onder meer de New York Times, The Guardian en The Washington Post. Daarnaast treedt ze op als gastcommentator bij BBC, CNN, Al-Jazeera en tientallen andere tv- en radiozenders. Ze woont afwisselend in Caïro en New York.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.