Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het begin van het einde

op weg naar de genezing van Alzheimer

Het begin van het einde - Joseph Jebelli - ISBN: 9789460038280
Prijs: € 24,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (05-04-2018)
Genre: Mens & Maatschappij
Boekenliefde.nl:
Het begin van het einde op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Het begin van het einde
auteur: Joseph Jebelli
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Balans, Uitgeverij
Publicatiedatum: 05-04-2018
NUR: Mens & Maatschappij
Gewicht: 433 gr
ISBN/ISBN13: 9789460038280
Intern nummer: 40763875

Recensie

Alzheimer is de grote, wereldwijde epidemie van onze tijd, die miljoenen over de hele wereld treft. Nederland alleen al telt op dit moment bijna 300.000 patiënten. Sinds 2015 staat dementie als doodsoorzaak op nummer een, voor kanker en hart- en vaatziekten. Wetenschappers zijn bezig met een race tegen de klok om genezing te vinden.
Neurowetenschapper Joseph Jebelli is een van hen. In Het begin van het einde gaat hij in op verleden, heden en toekomst van de ziekte - van het eerste beschreven geval, meer dan honderd jaar geleden, tot het hypermoderne onderzoek van vandaag. Het resultaat is een diepmenselijk verhaal en een meeslepende wetenschappelijke thriller in een. Jebelli's zoektocht leidt van negentiende-eeuws Duitsland via het naoorlogse Engeland naar de oerwouden van Papoea-Nieuw-Guinea en de laboratoria van Japan, van Amerika naar India, China, IJsland, Zweden en Colombia. De helden van zijn verhaal zijn wetenschappers uit de hele wereld - die hij vaak persoonlijk kent - en de dappere patiënten en hun families, die de manier veranderden waarop onderzoekers tegen de ziekte aankijken.
Jebelli laat zien waarom hij zo hoopvol is over genezing, maar ook waarom het tot die tijd het beste is de ziekte te begrijpen. Het begin van het einde is een scherpzinnig en opzienbarend, en tegelijk menselijk en aangrijpend inside verslag over de ziekte die inmiddels een op de drie mensen bedreigt.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen