Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Stoppen en helpen

een adequaat antwoord op kindermishandeling

Stoppen en helpen - Anneke Vinke; Jessica van Rossum; Cora Bartelink; Mariska de Baat; Anne Addink; Ingrid ten Berge - ISBN: 9789085600602
Prijs: € 21,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (26-09-2012)
Genre: Geloofsopvoeding
Boekenliefde.nl:
Stoppen en helpen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De publicatie Stoppen en helpen. Een adequaat antwoord op kindermishandeling geeft een overzicht van recente kennis over diagnostiek en hulpaanbod en aandachtspunten voor het realiseren van een samenhangend hulpaanbod. De publicatie is bestemd voor professionals in onder meer de jeugdzorg, jeugdbescherming en jeugd-ggz die te maken krijgen met gezinnen waar kindermishandeling is geconstateerd. Het helpt ze kindermishandeling te herkennen, in te schatten welke risico's een kind loopt, te achterhalen waarom ouders hun kind mishandelen en wat dat vervolgens voor de in te zetten hulp betekent. Want hulp die is afgestemd op de problematiek en krachten van het gezin, zal het meeste effect sorteren.

Stoppen en helpen geeft ook informatie over effectieve hulpvormen en handvatten voor het maken van een veiligheids- en hulpverleningsplan. Daarnaast doen de auteurs aanbevelingen over hoe er in samenwerking met andere instellingen een samenhangend zorgaanbod te realiseren is voor gezinnen waar kindermishandeling aan de orde is. Een aparte checklist zet belangrijke onderwerpen daarvoor op een rij.

De publicatie Stoppen en helpen is tot stand gekomen met financiering van de Bernard van Leer Foundation.

Details

Titel: Stoppen en helpen
auteur: Anneke Vinke; Jessica van Rossum; Cora Bartelink; Mariska de Baat; Anne Addink; Ingrid ten Berge
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: SWP
Publicatiedatum: 26-09-2012
NUR: Geloofsopvoeding
Afmetingen: 241 x 159 x 12
Gewicht: 324 gr
ISBN/ISBN13: 9789085600602
Intern nummer: 22581446

Extra informatie

Stoppen en helpen

Recensie

De publicatie Stoppen en helpen. Een adequaat antwoord op kindermishandeling geeft een overzicht van recente kennis over diagnostiek en hulpaanbod en aandachtspunten voor het realiseren van een samenhangend hulpaanbod. De publicatie is bestemd voor professionals in onder meer de jeugdzorg, jeugdbescherming en jeugd-ggz die te maken krijgen met gezinnen waar kindermishandeling is geconstateerd. Het helpt ze kindermishandeling te herkennen, in te schatten welke risico's een kind loopt, te achterhalen waarom ouders hun kind mishandelen en wat dat vervolgens voor de in te zetten hulp betekent. Want hulp die is afgestemd op de problematiek en krachten van het gezin, zal het meeste effect sorteren. Stoppen en helpen geeft ook informatie over effectieve hulpvormen en handvatten voor het maken van een veiligheids- en hulpverleningsplan. Daarnaast doen de auteurs aanbevelingen over hoe er in samenwerking met andere instellingen een samenhangend zorgaanbod te realiseren is voor gezinnen waar kindermishandeling aan de orde is. Een aparte checklist zet belangrijke onderwerpen daarvoor op een rij. De publicatie Stoppen en helpen is tot stand gekomen met financiering van de Bernard van Leer Foundation.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.