Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Made in Europe

de kunst die ons continent bindt

Made in Europe - Pieter Steinz - ISBN: 9789046815540
Prijs: € 34,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (04-03-2015)
Genre: Cultuursociologie
Boekenliefde.nl:
Made in Europe op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De Griekse tragedie, de Russische roman, de Italiaanse cinema en de Duitse Romantiek; Bach, Monty Python, Chanel en Brancusi - Europa is meer dan crisis in de eurozone en regelzucht vanuit Brussel.
Wat bindt Europa werkelijk? Welke culturele verworvenheden zijn typisch Europees en maken de Europeaan trots? In 'Made in Europe' verdiept Pieter Steinz zich in het culturele DNA van ons continent. Aan de hand van 104 essays-in-pilvorm en evenzovele kleine 'vignetten' maakt hij een rondreis langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur; van de Ierse manuscripttraditie tot de Roemeense Draculamythe en van de mazurka's uit Polen tot de bruggen van Calatrava. Het resultaat is een culturele reisgids en een Europese kunstgeschiedenis ineen.

Details

Titel: Made in Europe
auteur: Pieter Steinz
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Publicatiedatum: 04-03-2015
NUR: Cultuursociologie
Gewicht: 740 gr
ISBN/ISBN13: 9789046815540
Intern nummer: 25558331

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 17-06-2014   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een catalogus, een canon, nou ja, hoe moet je dit boek gaan betitelen? In elk geval een zeer aantrekkelijk boek, waar je op eigen ritme en eigen inzichten een reis begint doorheen de geschiedenis en de kunst van ons eigen continent. Op een opmerkelijke manier gaat de auteur op zoek wat zo eigen is aan de Europese cultuur… Is er wel zo iets als een Europese identiteit op het vlak van kunst en cultuur? Wel doorheen de talrijke tientallen stukjes en duidingen vinden we zowel een bijzonder brede diversiteit, dan toch wel ook een rijkdom die zo typisch is in onze geschiedenis en de verscheidenheid van wat Europa maakt tot wat het is. Kunst en cultuur in de breedste vorm van het woord, want we gaan werkelijk doorheen beeld en woord de meest brede benadering kennen met dit boek, en waarbij de teksten toch wel op een verrassende wijze de duidingen weten brengen die je niet steeds verwacht en waardoor je zaken (anders) gaat zien die je zonder deze teksten wellicht zelf niet zou hebben bedacht, en waarbij de rijkdom, de weelde van deze eigenheid ten volle tot leven kan komen. Het is een boek voor elke kunstminnaar, maar ook voor alle mensen die zich graag op een vlotte manier wijzer en slimmer willen maken. Een doorlezer, maar ook een boek dat je naar eigen inzicht kan doorbladeren en lezen op eigen ritme… Een werkelijk boeiende reis door een wereld die niet steeds even evident is voor de doorsnee burger.

Extra informatie

Made in Europe

Recensie

De Griekse tragedie, de Russische roman, de Italiaanse cinema en de Duitse Romantiek; Bach, Monty Python, Chanel en Brancusi - Europa is meer dan crisis in de eurozone en regelzucht vanuit Brussel. Wat bindt Europa werkelijk? Welke culturele verworvenheden zijn typisch Europees en maken de Europeaan trots? In 'Made in Europe' verdiept Pieter Steinz zich in het culturele DNA van ons continent. Aan de hand van 104 essays-in-pilvorm en evenzovele kleine 'vignetten' maakt hij een rondreis langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur; van de Ierse manuscripttraditie tot de Roemeense Draculamythe en van de mazurka's uit Polen tot de bruggen van Calatrava. Het resultaat is een culturele reisgids en een Europese kunstgeschiedenis ineen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.