Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Voor niets gaat de zon op

een blauwdruk voor een waardige wereld

Voor niets gaat de zon op - Erik van Praag - ISBN: 9789089544179
Prijs: € 27,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (07-04-2012)
Genre: Creatief denken
Boekenliefde.nl:
Voor niets gaat de zon op op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Laten we streven naar het hoogste, graven naar het diepste en de wereld omspannen met vriendschap!


We leven in een hachelijke wereld. Kredietcrisis, klimaatcrisis, energiecrisis, nucleaire dreiging, armoede, honger en oorlog - gaat er eigenlijk nog wel wat goed in de samenleving? We zien dat onze politici en het bedrijfsleven op deze problemen geen antwoord hebben. We worden daar erg onzeker van. Velen van ons reageren op deze situatie met een schouderophalen - ik kan dat toch niet veranderen - of proberen er zo min mogelijk bij stil te staan en er in hun persoonlijk leven maar het beste van te maken. Anderen zetten zich wel degelijk in voor een betere wereld, maar hebben moeite niet ontmoedigd te raken omdat er schijnbaar niet zoveel resultaat geboekt wordt.
Erik van Praag ziet het allemaal wat anders. In de eerste plaats is er nog steeds heel veel moois in de wereld: voor niets gaat de zon op. Maar ook valt er nog steeds veel ten goede te veranderen. Maar daar moeten we wel wat voor doen.
In dit boek schetst Erik van Praag de contouren voor een mooie, waardige samenleving en geeft ook aan hoe we die zouden kunnen bereiken. Hij werkt dat uit op verschillende terreinen: onderwijs, gezondheidszorg, economie, landbouw, internationale betrekkingen, en zo meer. Geen snelle oplossingen, maar een weg vol uitdaging en avontuur. Niet makkelijk, maar de moeite waard!


"In onze huidige wereld worstelen we met tal van problemen. Erik van Praag doet in dit boek een reeks interessante suggesties voor de oplossing ervan en hoe we daar zelf aan kunnen bijdragen."

Herman Wijffels

Details

Titel: Voor niets gaat de zon op
auteur: Erik van Praag
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 495
Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij
Publicatiedatum: 07-04-2012
NUR: Creatief denken
Afmetingen: 210 x 145 x 30
Gewicht: 645 gr
ISBN/ISBN13: 9789089544179
Intern nummer: 21009865

Extra informatie

Voor niets gaat de zon op

Recensie

Laten we streven naar het hoogste, graven naar het diepste en de wereld omspannen met vriendschap! We leven in een hachelijke wereld. Kredietcrisis, klimaatcrisis, energiecrisis, nucleaire dreiging, armoede, honger en oorlog - gaat er eigenlijk nog wel wat goed in de samenleving? We zien dat onze politici en het bedrijfsleven op deze problemen geen antwoord hebben. We worden daar erg onzeker van. Velen van ons reageren op deze situatie met een schouderophalen - ik kan dat toch niet veranderen - of proberen er zo min mogelijk bij stil te staan en er in hun persoonlijk leven maar het beste van te maken. Anderen zetten zich wel degelijk in voor een betere wereld, maar hebben moeite niet ontmoedigd te raken omdat er schijnbaar niet zoveel resultaat geboekt wordt. Erik van Praag ziet het allemaal wat anders. In de eerste plaats is er nog steeds heel veel moois in de wereld: voor niets gaat de zon op. Maar ook valt er nog steeds veel ten goede te veranderen. Maar daar moeten we wel wat voor doen. In dit boek schetst Erik van Praag de contouren voor een mooie, waardige samenleving en geeft ook aan hoe we die zouden kunnen bereiken. Hij werkt dat uit op verschillende terreinen: onderwijs, gezondheidszorg, economie, landbouw, internationale betrekkingen, en zo meer. Geen snelle oplossingen, maar een weg vol uitdaging en avontuur. Niet makkelijk, maar de moeite waard! "In onze huidige wereld worstelen we met tal van problemen. Erik van Praag doet in dit boek een reeks interessante suggesties voor de oplossing ervan en hoe we daar zelf aan kunnen bijdragen." Herman Wijffels

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.