Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Beperkt in de keten

mensen met een licht verstandelijke beperking in de strafrechtsketen

Beperkt in de keten - Marjan Boertjes; Nico Overvest; Hendrien Kaal - ISBN: 9789462363816
Prijs: € 38,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (17-11-2015)
Genre: Algemene sociale wetenschappen
Boekenliefde.nl:
Beperkt in de keten op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Bekendheid met de kenmerken en implicaties van een licht verstandelijke beperking is de afgelopen jaren flink toegenomen. Daardoor wordt er meer mogelijk in de dagelijkse bejegening, begeleiding, diagnostiek en behandeling.
Hoewel precieze cijfers ontbreken is wel duidelijk dat er in de strafrechtsketen sprake is van oververtegenwoordiging van deze groep. Dat wordt mogelijk veroorzaakt door de manier waarop op verschillende momenten in de strafrechtsketen beslissingen worden genomen, door de begrenzingen in wat de samenleving biedt en door de kenmerken en implicaties van de licht verstandelijke beperking zelf.
Na een gedegen introductie van deze kenmerken en implicaties, de plaats in de samenleving en de samenhang tussen IQ en criminaliteit wordt de lezer meegenomen door de verschillende onderdelen van de strafrechtsketen. De huidige stand van zaken wordt besproken, maar ook de plannen voor de nabije toekomst. Zowel jeugdstrafrecht als volwassenenstrafrecht komen in dit unieke boek aan de orde.
Op het terrein van mensen met een licht verstandelijke beperking in de strafrechtsketen verenigt de redactie van deze bundel ervaring en expertise in de wetenschap, in de forensische jeugdzorg en de forensische zorg voor volwassenen. De auteurs van de hoofdstukken zijn allen expert op het betreffende onderwerp.
Een onmisbaar boek voor (aankomende) professionals, beleidsmakers en managers in alle onderdelen van de strafrechtsketen.

Dr. Hendrien Kaal is als lector Licht Verstandelijke Beperking en Jeugdcriminaliteit verbonden aan Hogeschool Leiden en het Expertisecentrum William Schrikker.

Nico Overvest MHA is zelfstandig adviseur en onder meer projectleider bij Trajectum en bij de Centrale RINO-groep.

Drs. Marjan Boertjes is directeur van het Expertisecentrum William Schrikker, onderdeel van de William Schrikker Groep.

Details

Titel: Beperkt in de keten
auteur: Marjan Boertjes; Nico Overvest; Hendrien Kaal
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Boom Uitgevers Den Haag
Publicatiedatum: 17-11-2015
NUR: Algemene sociale wetenschappen
Afmetingen: 240 x 169 x 18
Gewicht: 552 gr
ISBN/ISBN13: 9789462363816
Intern nummer: 26794359

Extra informatie

Beperkt in de keten

Recensie

Bekendheid met de kenmerken en implicaties van een licht verstandelijke beperking is de afgelopen jaren flink toegenomen. Daardoor wordt er meer mogelijk in de dagelijkse bejegening, begeleiding, diagnostiek en behandeling. Hoewel precieze cijfers ontbreken is wel duidelijk dat er in de strafrechtsketen sprake is van oververtegenwoordiging van deze groep. Dat wordt mogelijk veroorzaakt door de manier waarop op verschillende momenten in de strafrechtsketen beslissingen worden genomen, door de begrenzingen in wat de samenleving biedt en door de kenmerken en implicaties van de licht verstandelijke beperking zelf. Na een gedegen introductie van deze kenmerken en implicaties, de plaats in de samenleving en de samenhang tussen IQ en criminaliteit wordt de lezer meegenomen door de verschillende onderdelen van de strafrechtsketen. De huidige stand van zaken wordt besproken, maar ook de plannen voor de nabije toekomst. Zowel jeugdstrafrecht als volwassenenstrafrecht komen in dit unieke boek aan de orde. Op het terrein van mensen met een licht verstandelijke beperking in de strafrechtsketen verenigt de redactie van deze bundel ervaring en expertise in de wetenschap, in de forensische jeugdzorg en de forensische zorg voor volwassenen. De auteurs van de hoofdstukken zijn allen expert op het betreffende onderwerp. Een onmisbaar boek voor (aankomende) professionals, beleidsmakers en managers in alle onderdelen van de strafrechtsketen. Dr. Hendrien Kaal is als lector Licht Verstandelijke Beperking en Jeugdcriminaliteit verbonden aan Hogeschool Leiden en het Expertisecentrum William Schrikker. Nico Overvest MHA is zelfstandig adviseur en onder meer projectleider bij Trajectum en bij de Centrale RINO-groep. Drs. Marjan Boertjes is directeur van het Expertisecentrum William Schrikker, onderdeel van de William Schrikker Groep.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.