Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Yoga en de natuur

Yogahoudingen vernoemd naar de kosmos, flora en fauna

Yoga en de natuur - Sandra Di Bortolo; Maja Miklic - ISBN: 9789082307559
Prijs: € 21,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (11-05-2015)
Genre: Lifestyle algemeen
Boekenliefde.nl:
Yoga en de natuur op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het boek Yoga en de natuur is bedoeld voor iedereen die geïnspireerd is door de natuur. Dit boek gaat over yogahoudingen die vernoemd zijn naar de kosmos, flora en fauna. Met yoga en de natuur ontdekken we het wonder van het leven.
Dieren brengen hun emoties spontaan tot uitdrukking en blijven daarom ook in balans. Met yoga zijn we aan het ontspannen en creëren we balans tussen het lichaam en de geest.
Van planten kunnen wij over de onvoorwaardelijke liefde leren. Met een blik op de hemel realiseren wij ons hoe klein we zijn. Zo kunnen wij ons leven ook beter relativeren. Alles in de natuur heeft een bepaalde ritme. Wanneer we dat ritme niet respecteren, raken wij als gevolg daarvan uit balans. Hiermee verliezen wij het contact met onszelf en onze medemens. Wanneer we tijd in de natuur doorbrengen, ervaren we steeds meer harmonie. We blijven gezond als we volgens de wetten van de natuur leven. Wanneer wij de schoonheid van de natuur ervaren, ontdekken we hiermee ook nieuwe krachten in onszelf.

Details

Titel: Yoga en de natuur
auteur: Sandra Di Bortolo; Maja Miklic
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Mayaco
Publicatiedatum: 11-05-2015
NUR: Lifestyle algemeen
Afmetingen: 215 x 139 x 11
Gewicht: 254 gr
ISBN/ISBN13: 9789082307559
Intern nummer: 30287745

Biografie (woord)

Maja is yogadocente en auteur. Zij schrijft in het Nederlands, Sloveens en Engels. Maja is al vanaf haar jeugd geïnteresseerd geweest in spirituali- teit. Haar eerste yogales was ‘liefde op het eerste gezicht’. Sinds die tijd is zij bezig met het beoefenen van hatha en jnana yoga. Drie jaar later ontstond de wens om haar yogakennis te delen. Sinds 2000 volgt zij diverse yogacursussen en meditatietrainingen in binnen- en buitenland. Maja is een gecertificeerde Sri sri yogadocente en ook geschoold door de Saswitha, een 3-jarige erkende basisopleiding voor yoga en wijsbegeerte. Zij heeft inmiddels jarenlange ervaring met yoga en het lesgeven. Jaarlijks organiseert zij yogavakanties in haar geboorteland Slovenië. Slovenië staat bekend als het land van bergen, meren, rivieren en watervallen.

Extra informatie

Yoga en de natuur

Recensie

Volgens de oude verhalen zijn de hathayogahoudingen (asana's) ontstaan doordat de oude woudprofeten (rishis) in India de natuur observeerden en imiteerden. Als gevolg daarvan zijn veel namen van deze houdingen ontleent aan de natuur, zoals de 'sprinkhaan' of de 'boom'. De auteur, yogadocente en schrijfster, heeft deze houdingen bijeengebracht in een inspirerend boekje. Korte beschrijvingen van hoe de houding uit te voeren, welke processen de houding beïnvloedt en uitleg van de symboliek. Vergezeld van zwart-witfoto's van een mens en een dier in de betreffende houding. Kosmos, flora en fauna spelen een rol in ons leven als brengers van evenwicht en balans. Alles in de natuur heeft een bepaald ritme. Wanneer we dit ritme niet respecteren, raken we als gevolg daarvan uit balans. We verliezen dan ons lichamelijk en geestelijk evenwicht. Yoga zorgt ervoor dat dit evenwicht wordt hersteld. Verfrissende nieuwe blik op een eeuwenoude weg. Inspirerend en laagdrempelig boekje met yogahoudingen die zijn ontleent aan de natuur. Uitermate geschikt voor een jonger publiek.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.