Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Schitterend Europa

juwelen uit europese vorstenhuizen

Schitterend Europa - J. Walgrave; C. Vachaudez; D. Scarisbrick - ISBN: 9789061537595
Prijs: € 44,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Gebonden (18-12-2007)
Genre: Toegepaste kunst
Boekenliefde.nl:
Schitterend Europa op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Juwelen spelen een belangrijke symbolische rol. Aan de Europese hoven, waar de dynastieën zich eeuwenlang sterk met elkaar verweefden, waren ze tekens van status, rijkdom of macht. De strikte regels voor het dragen ervan getuigen van gesofisticeerde codes, zowel in Portugal als in Zweden, het Verenigd Koninkrijk en het Hongaars-Oostenrijkse keizer-rijk. Wie kon beschikken over de kroonjuwelen, die kon regeren. \n\nSchitterend Europa evoceert meer dan 800 jaar juweelgeschiedenis in Europa. De 200 geselec-teerde juwelen en kunstwerken onderscheiden zich in de eerste plaats door hun uitzonderlijke kwaliteit maar ook door hun relevantie in de socio-culturele geschiedenis van Europa. Vele ervan behoorden immers toe aan personen die op een belangrijke wijze bijdroegen tot de geschiedenis van Europa of tot de ontwikkeling van het Europese gedachtegoed.

Details

Titel: Schitterend Europa
auteur: J. Walgrave; C. Vachaudez; D. Scarisbrick
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 272
Uitgever: Exhibitions International
Publicatiedatum: 18-12-2007
NUR: Toegepaste kunst
Gewicht: 1782 gr
ISBN/ISBN13: 9789061537595
Intern nummer: 9544884

Extra informatie

Schitterend Europa

Recensie

800 jaar Europese juweelgeschiedenis aan de Europese hoven

Juwelen zijn niet alleen schitterend en kostbaar, ze spelen ook vaak een belangrijke symbolische rol. Aan de hoven van de Europese vorstenhuizen, die door eeuwen van huwelijkspolitiek sterk met elkaar verweven geraakt waren, golden juwelen als teken van status, rijkdom en macht. Wie kon beschikken over juwelen, had macht, en wie daarnaast kon beschikken over kroonjuwelen, kon regeren. Schitterend Europa brengt meer dan 800 jaar juweelgeschiedenis in Europa in beeld.
De 200 juwelen die in dit boek schitteren, zijn geselecteerd op basis van hun uitzonderlijke kwaliteit en hun relevantie in de sociaal-culturele geschiedenis van Europa. Vele ervan hebben toebehoord aan personen die op een belangrijke wijze hebben bijgedragen aan de geschiedenis van Europa en aan de ontwikkeling van het Europese gedachtegoed.

Begeleidde de gelijknamige tentoonstelling in het Cultuurcentrum ING te Brussel (van 24 oktober 2007 tot 17 februari 2008) in het kader van Europalia Europa
* Regalia uit Europa voor het eerst samengebracht

Ook verkrijgbaar in het Engels 'Brilliant Europe - Jewellery in European Courts' 9789061537748. En in het Frans 'Les Parures du pouvoir - Joyaux des cours européennes' 9789061537601 (laatste alleen rechtstreeks via de Amsterdam University Press)

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.