Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

The moonlight garden

Marc Mulders 30 jaar schilder

The moonlight garden - Marc Mulders; Jurriaan Benschop; Jaap Goedegebuure - ISBN: 9789462260047
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (24-05-2013)
Genre: Monografie (kunst)
Boekenliefde.nl:
The moonlight garden op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In de jaren tachtig brak Marc Mulders (Tilburg 1958) als jonge schilder door met heftige, religieus geladen doeken. Deze werden gevolgd door een lange, succesvolle reeks bloemen- en wildschilderijen.
Door Mulders' verhuizing van de stad naar het platteland veranderde zijn werk ingrijpend. Figuratieve doeken met bloemkelken werden abstracte voorstellingen van ruimten in de natuur. Het thema van de tuin als beschermde verblijfplaats is sinds kort leidend in de schilderspraktijk van Mulders. Zijn intenties zijn opmerkelijk constant gebleven: het verbeelden van de natuur en haar diepere symboliek.

In The Moonlight Garden komen alle aspecten van Mulders' oeuvre aan bod: schilderijen, aquarellen, natuurfotografie, politieke collages, glaswerk en tapijten. Een schitterend overzicht van een van Nederlands' grootste schilders.

Jurriaan Benschop werkt als schrijver tentoonstellingsmaker in Berlijn. Hij publiceert regelmatig in Kunstbeeld en Artforum International.

Tentoonstelling Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch, vanaf april 2013.

Details

Titel: The moonlight garden
auteur: Marc Mulders; Jurriaan Benschop; Jaap Goedegebuure
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Meertalig
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.
Publicatiedatum: 24-05-2013
NUR: Monografie (kunst)
Afmetingen: 274 x 228 x 20
Gewicht: 780 gr
ISBN/ISBN13: 9789462260047
Intern nummer: 24050391

Extra informatie

The Moonlight Garden

Recensie

In de jaren tachtig brak Marc Mulders (Tilburg 1958) als jonge schilder door met heftige, religieus geladen doeken. Deze werden gevolgd door een lange, succesvolle reeks bloemen- en wildschilderijen. Door Mulders' verhuizing van de stad naar het platteland veranderde zijn werk ingrijpend. Figuratieve doeken met bloemkelken werden abstracte voorstellingen van ruimten in de natuur. Het thema van de tuin als beschermde verblijfplaats is sinds kort leidend in de schilderspraktijk van Mulders. Zijn intenties zijn opmerkelijk constant gebleven: het verbeelden van de natuur en haar diepere symboliek. In The Moonlight Garden komen alle aspecten van Mulders' oeuvre aan bod: schilderijen, aquarellen, natuurfotografie, politieke collages, glaswerk en tapijten. Een schitterend overzicht van een van Nederlands' grootste schilders. Jurriaan Benschop werkt als schrijver tentoonstellingsmaker in Berlijn. Hij publiceert regelmatig in Kunstbeeld en Artforum International. Tentoonstelling Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch, vanaf april 2013.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.