Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Willem Maris

Willem Maris - Joost Bergman - ISBN: 9789040078378
Prijs: € 14,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (21-01-2012)
Genre: Monografie (kunst)
Boekenliefde.nl:
Willem Maris op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

‘Ik schilder geen koeien, maar lichteffecten’

In combinatie met zijn twee schilderende broers is Willem Maris (1844-1910) herhaaldelijk onderwerp geweest van tentoonstellingen en publicaties. Solo is zijn werk echter nooit voor het voetlicht gebracht.

Deze vlotte, overzichtelijke publicatie beschrijft de ontwikkeling van een jong talent tot een van de belangrijkste en meest productieve vertegenwoordigers van de Haagse School. De aandacht voor de receptie en het contemporaine taalgebruik in de beschrijving van zijn schilderijen, plaatsen zowel Maris als de 19de-eeuwse kunstwereld in context. Net als zijn collega’s koos Maris een specialisme dat hij zijn hele leven trouw bleef. Hij schilderde voornamelijk ‘koeien aan een plas’ en ‘eenden aan de slootkant’. Hij had er in binnen- en buitenland veel succes mee. Zijn uit brede, impressionistische verfstreken opgebouwde schilderijen lijken te vibreren van licht. Zelf zei hij daarover: 'Ik schilder geen koeien, maar lichteffecten.'

Details

Titel: Willem Maris
auteur: Joost Bergman
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 144
Uitgever: wbooks
Publicatiedatum: 2012-01-21
NUR: Monografie (kunst)
Afmetingen: 296 x 230 x 13
Gewicht: 775 gr
ISBN/ISBN13: 9789040078378
Intern nummer: 18208330

Extra informatie

Willem Maris

Recensie

In combinatie met zijn twee schilderende broers is Willem Maris (1844- 1910) een populair onderwerp geweest van tentoonstellingen en publicaties. Solo is zijn werk echter tot nu nooit voor het voetlicht gebracht. Deze vlotte, overzichtelijke publicatie beschrijft de ontwikkeling van een jonge talent tot een van de belangrijkste en meest productieve vertegenwoordigers van de Haagse School. Net als zijn collega's koos Maris een specialisme dat hij zijn hele leven trouw bleef. Hij schilderde voornamelijk 'koeien aan een plas' en 'eenden aan de slootkant', maar behaalde er in binnen- en buitenland veel succes mee. Zijn uit brede, impressionistische verfstreken opgebouwde schilderijen lijken te vibreren van licht. Zelf zei hij daarover: 'Ik schilder geen koeien, maar lichteff ecten.' Er wordt in de vormgeving op illustratieve wijze aandacht gegeven aan hoe Maris' werk werd ontvangen en aan het contemporaine taalgebruik in de beschrijvingen van zijn schilderijen. Dit alles plaatst zowel Maris als de negentiende-eeuwse kunstwereld in context.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.