Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Saskia, de vrouw van Rembrandt

Saskia, de vrouw van Rembrandt - Ben Broos - ISBN: 9789040007750
Prijs: € 14,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (01-10-2012)
Genre: Monografie (kunst)
Boekenliefde.nl:
Saskia, de vrouw van Rembrandt op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Voor het eerst treedt Saskia uit de schaduw van Rembrandt. Ben Broos schetst haar milieu, haar vriendschappen, haar ambities en haar emoties. De lezer krijgt een beschrijving van haar jeugd in Leeuwarden, hoe ze korte tijd bij een beruchte professor in Franeker woont en zes jaar tussen de Bildtboeren in Sint Annaparochie, waar ze met Rembrandt is getrouwd. In Amsterdam krijgt ze vier kinderen van wie alleen Titus langer dan enkele weken leeft. De Uylenburghs, haar familie, leveren de peetooms en peettantes, niet de Van Rijns uit Leiden. In de tien jaar waarin Rembrandt gelukkig met haar is, maakt hij van Saskia zo’n tien schilderijen, zes etsen en meer dan twintig tekeningen. Die worden allemaal afgebeeld, naast een keur van documenten. Ze sterft dertig jaar jong, in het jaar waarin Rembrandt De Nachtwacht schildert.

Het boek wordt uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Sporen van Saskia’ in het Historisch Centrum Leeuwarden, van 14 oktober 2012 tot en met 3 maart 2013.

Details

Titel: Saskia, de vrouw van Rembrandt
auteur: Ben Broos
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: Uitgeverij W Books B.V.
Publicatiedatum: 2012-10-01
NUR: Monografie (kunst)
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789040007750
Intern nummer: 22389549

Extra informatie

Saskia, de vrouw van Rembrandt

Recensie

Voor het eerst treedt Saskia uit de schaduw van Rembrandt. Ben Broos schetst haar milieu, haar vriendschappen, haar ambities en haar emoties. De lezer krijgt een beschrijving van haar jeugd in Leeuwarden, hoe ze korte tijd bij een beruchte professor in Franeker woont en zes jaar tussen de Bildtboeren in Sint Annaparochie, waar ze met Rembrandt is getrouwd. In Amsterdam krijgt ze vier kinderen van wie alleen Titus langer dan enkele weken leeft. De Uylenburghs, haar familie, leveren de peetooms en peettantes, niet de Van Rijns uit Leiden. In de tien jaar waarin Rembrandt gelukkig met haar is, maakt hij van Saskia zo'n tien schilderijen, zes etsen en meer dan twintig tekeningen. Die worden allemaal afgebeeld, naast een keur van documenten. Ze sterft dertig jaar jong, in het jaar waarin Rembrandt De Nachtwacht schildert.

Het boek wordt uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Sporen van Saskia' in het Historisch Centrum Leeuwarden, van 14 oktober 2012 tot en met 3 maart 2013.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.