Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

en Willem

documentatie van een jeugd

en Willem - Willem Popelier - ISBN: 9789460830112
Prijs: € 25,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (10-06-2010)
Genre: Monografie (kunst)
Boekenliefde.nl:
en Willem op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

'en Willem' documenteert de zoektocht naar identiteitsvorming en representatie die beeldend kunstenaar Willem Popelier onderneemt aan de hand van zijn eigen levensgeschiedenis, een verhaal over de jeugd van een gescheiden tweeling. Door middel van een uitgebreide grafische stamboom en fotografie wordt het relaas systematisch in kaart gebracht en uitgewerkt. Portretten van personen worden daarbij op dezelfde afstandelijke manier in beeld gebracht als objecten uit het verleden, zoals treinkaartjes en de vele sleutels van de verschillende ouderlijke huizen van de tweeling. Ieder beeld is een zo neutraal mogelijke documentatie van één van de onderdelen die meespelen in het verhaal of die het verhaal inzichtelijk maken.
Door de heldere en droge wijze van fotograferen neemt Popelier afstand van het privéverhaal van 'en Willem', een afstand die door originele familiefoto’s weer in evenwicht wordt gebracht.
In dit werk stelt de fotograaf het zelfbeeld van de mens aan de orde, de vraag wat een mens uniek maakt, hoe de mens zichzelf ziet en gezien wil worden. Hij onderzoekt identiteit en de voorstelling daarvan en maakt daarbij gebruik van fotografie om feiten vast te leggen. Met neutrale portretten onderneemt hij daarbij een poging de aandacht te vestigen op het individu.

Details

Titel: en Willem
auteur: Willem Popelier
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Idea Books B.V.
Publicatiedatum: 10-06-2010
NUR: Monografie (kunst)
Afmetingen: 231 x 171 x 14
Gewicht: 391 gr
ISBN/ISBN13: 9789460830112
Intern nummer: 13454161

Extra informatie

____ en Willem Documentatie van een jeugd ____ en Willem is de zoektocht naar identiteitsvorming en representatie die fotograaf Willem Popelier onderneemt aan de hand van zijn eigen levensgeschiedenis. Het is het verhaal over de jeugd van een gescheiden tweeling. Door middel van een uitgebreide grafische stamboom en fotografie wordt het verhaal systematisch in kaart gebracht en uitgewerkt. Objecten uit het verleden, zoals de vele sleutels van de verschillende ouderlijke huizen van de tweeling, worden op dezelfde manier in beeld gebracht als portretten van personen: ieder beeld is een zo neutraal mogelijke documentatie van één van de onderdelen die meespelen in het verhaal of die het verhaal inzichtelijk maken. De heldere, droge wijze van fotograferen voorkomt dat ___ en Willem een privéverhaal blijft. Door ook oude familiefoto's in het werk op te nemen wordt de afstandelijkheid in balans gehouden. Met zijn werk stelt Popelier het zelfbeeld van de mens aan de orde, de vraag wat een mens uniek maakt en hoe de mens zichzelf ziet en gezien wil worden. In zijn onderzoek naar identiteit en de voorstelling daarvan gebruikt hij fotografie voor het vastleggen van feiten en maakt hij neutrale portretten in een poging de aandacht te vestigen op het individu.

Recensie

en Willem is de zoektocht naar identiteitsvorming en representatie die fotograaf Willem Popelier onderneemt aan de hand van zijn eigen levensgeschiedenis. Het is het verhaal over de jeugd van een gescheiden tweeling. Door middel van een uitgebreide grafische stamboom en fotografie wordt het verhaal systematisch in kaart gebracht en uitgewerkt. Objecten uit het verleden, zoals de vele sleutels van de verschillende ouderlijke huizen van de tweeling, worden op dezelfde manier in beeld gebracht als portretten van personen: ieder beeld is een zo neutraal mogelijke documentatie van één van de onderdelen die meespelen in het verhaal of die het verhaal inzichtelijk maken. De heldere, droge wijze van fotograferen voorkomt dat ___ en Willem een privéverhaal blijft. Door ook oude familiefoto's in het werk op te nemen wordt de afstandelijkheid in balans gehouden.
Met zijn werk stelt Popelier het zelfbeeld van de mens aan de orde, de vraag wat een mens uniek maakt en hoe de mens zichzelf ziet en gezien wil worden. In zijn onderzoek naar identiteit en de voorstelling daarvan gebruikt hij fotografie voor het vastleggen van feiten en maakt hij neutrale portretten in een poging de aandacht te vestigen op het individu.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.