Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Georgia Russell

kunst met een scalpel; art with a scalpel; l'art au scalpel

Georgia Russell - Fiona Zachariasse; Roosmarij Deenik; Maureen Trappeniers; Camille Morineau - ISBN: 9789462261051
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (13-05-2015)
Genre: Monografie (kunst)
Boekenliefde.nl:
Georgia Russell op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Georgia Russell is een Schotse kunstenares, werkzaam in Parijs, die papieren beelden maakt. Haar beelden zijn niet met het potlood maar met een scalpel getekend. Het papier van bestaand drukwerk versnijdt, verknipt en ontleedt zij om oude boeken, partituren, plattegronden, kranten en foto's te transformeren tot kunstwerken. Een Schotse familiebijbel uit 1900 heeft zij op deze manier bewerkt om 'de onzichtbare energie' van dit heilige boek vorm te geven. Haar 3D maaswerk en bijbehorende schaduwen fungeren als een vlies van herinneringen aan een gebeurtenis, persoon of plaats. De oorspronkelijke bronnen zijn nauwelijks herkenbaar door het karakteristieke gevederde uiterlijk van haar werk.

Georgia Russell (1974) is opgeleid aan de Royal College of Art. Haar werk is opgenomen in het Victoria & Albert Museum en het Centre George Pompidou.

Details

Titel: Georgia Russell
auteur: Fiona Zachariasse; Roosmarij Deenik; Maureen Trappeniers; Camille Morineau
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Meertalig
Druk: 1
Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.
Publicatiedatum: 13-05-2015
NUR: Monografie (kunst)
Afmetingen: 273 x 227 x 9
Gewicht: 426 gr
ISBN/ISBN13: 9789462261051
Intern nummer: 28023133

Extra informatie

Art with a scalpel

Recensie

Georgia Russell is een Schotse kunstenares, werkzaam in Parijs, die papieren beelden maakt. Haar beelden zijn niet met het potlood maar met een scalpel getekend. Het papier van bestaand drukwerk versnijdt, verknipt en ontleedt zij om oude boeken, partituren, plattegronden, kranten en foto's te transformeren tot kunstwerken. Een Schotse familiebijbel uit 1900 heeft zij op deze manier bewerkt om 'de onzichtbare energie' van dit heilige boek vorm te geven. Haar 3D maaswerk en bijbehorende schaduwen fungeren als een vlies van herinneringen aan een gebeurtenis, persoon of plaats. De oorspronkelijke bronnen zijn nauwelijks herkenbaar door het karakteristieke gevederde uiterlijk van haar werk. Georgia Russell (1974) is opgeleid aan de Royal College of Art. Haar werk is opgenomen in het Victoria & Albert Museum en het Centre George Pompidou.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.