Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Dit is een vertaling

Van zeven jaar online archief Mister Motley

Dit is een vertaling - Lieneke Hulshof en Caroline Ruijgrok - ISBN: 9789090318165
Prijs: € 25,00
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek
Genre: Kunsttheorie
Boekenliefde.nl:
Dit is een vertaling op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Zeven jaar geleden verscheen het laatste papieren nummer van mister Motley en begon ons online tijdperk. Dit moment grijpen we aan om een selectie uit alle beelden en verhalen die we sindsdien online publiceerden uit te geven – aangevuld met nieuwe teksten die op deze selectie aansluiten.

Kiezen, het in- en uitsluiten van informatie en het sleutelen aan een verhaal ligt besloten in kunst en kunstenaarschap. Vandaar dat deze uitgave precies daar het zwaartepunt legt: op het mechaniek achter een vertaling.

Uit alle online verhalen, kunstenaarsteksten en interviews vormden we een selectie, en vroegen een aantal auteurs nieuwe artikelen te schrijven die aansloten op de onderliggende thema’s.
Zoals een schilderij, ‘hoe realistisch geschilderd ook, altijd de interpretatie van een maker vertegenwoordigt’, werd bij iedere stap die we in het maken van dit boek zetten, duidelijk hoe bepalend onze blik was. Wordt wat je kiest en hoe je denkt bepaald door wat je ziet, of wordt wat je ziet (en niet ziet) bepaald door hoe je denkt?
Alles wat we zien en zeggen is zo in zekere zin een vertaling van de werkelijkheid. In het geval van de kunstenaar is dit gegeven van bijzondere waarde: het perspectief van de maker kan de blik van de toeschouwer doen kantelen, zicht geven op een nieuwe uitsnede van de wereld en ons deelgenoot maken van een andere, nieuwe realiteit.

Met bijdragen van: Alex de Vries, Aukje Dekker, Bernke Klein Zandvoort, Bonno van Doorn, Charl Landvreugd, Daan Borrel, Dorien de Wit, Ellis Kat, Fenne Saedt, Fiep van Bodegom, Gerda van de Glind, Gijs Frieling, Hanne Hagenaars, Henry Andersen, Heske ten Cate, Irene de Craen, Jappe Groenendijk, Kasper van Steenoven, Ko van ’t Hek, Lieneke Hulshof, Lietje Bauwens, Linde van Schuppen, Maria Barnas, Melanie Bonajo, Miek Zwamborn, Milo Vermeire, Mirthe de Leeuw, Patricia Kaersenhout, Richtje Reinsma, Robin Barry, Sanne de Vries, Simone Atangana Bekono, Vibeke Mascini, Vincent van Velsen

Samengesteld door: Lieneke Hulshof en Caroline Ruijgrok
Vormgegeven door: Karoline Swyschenski

Details

Titel: Dit is een vertaling
auteur: Lieneke Hulshof en Caroline Ruijgrok
Mediatype: Boek
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 306
Uitgever: Mister Motley
NUR: Kunsttheorie
ISBN/ISBN13: 9789090318165
Intern nummer: 44848606

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen