Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren - Kassia St Clair - ISBN: 9789029091732
Prijs: € 24,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (11-07-2017)
Genre: Kunstgeschiedenis
Boekenliefde.nl:
Het geheime leven van kleuren op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Details

Titel: Het geheime leven van kleuren
auteur: Kassia St Clair
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Publicatiedatum: 11-07-2017
NUR: Kunstgeschiedenis
Gewicht: 690 gr
ISBN/ISBN13: 9789029091732
Intern nummer: 38083285

Biografie (woord)

Kassia St Clair studeerde in Bristol en Oxford en is freelance journalist. Ze schrijft voor The Economist, 1843, Quartz over cultuur en design en heeft in Elle Decoration een column over kleur.

Recensie

Een prachtig full colour boek over de geschiedenis van kleuren – een must voor iedere kunstliefhebber

In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange obsessie met kleuren gegoten in een uniek boek, waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de Renaissance bijna altijd in het blauw afgebeeld? Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek, kunst en oorlog, over het geel van Van Goghs zonnebloemen, over Picasso’s blauwe periode, over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk.

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.


Over Het geheime leven van kleuren

‘Een geestverruimende reis rond de wereld zonder van je schildersezel te hoeven wijken. Elke kleur heeft een verhaal en in dit boek zijn de meest betoverende, schokkende en tot nadenken stemmende verzameld. Het wordt nog lastig je gang zomaar magnoliawit te schilderen na het lezen van dit inspirerende palet aan verhalen.’ Simon Garfield, auteur van Precies mijn type, Op de kaart en Mauve

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen