Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

I am

I am - Laura Stamps; Lesley A. Martin; W.M. Hunt; Francis Hodgson; Mattie Boom; Erwin Olaf - ISBN: 9789492677785
Prijs: € 64,50
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (18-02-2019)
Genre: Fotoboeken
Boekenliefde.nl:
I am op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Ultiem overzichtsboek van Erwin Olaf, een van Europa’s belangrijkste fotografen


Naar aanleiding van Erwin Olafs zestigste verjaardag presenteert de fotograaf het eerste uitgebreide overzicht van zijn werk. Het vuistdikke boek met maar liefst 240 foto’s toont zowel zijn vroegste zwart-witbeelden als zijn iconische vrije werk, tot aan de nieuwste – en tot nu toe ongepubliceerde – series die hij maakte in Shanghai en Palm Springs.

Dit chronologische overzicht beschrijft de unieke visie van de kunstenaar en zijn evolutie tijdens de afgelopen vier decennia, van brutale provocateur in het Amsterdamse nachtleven tot koninklijke portrettist en meester van de verstilling. Olaf beheerst de kunst van de fotografie tot in de kleinste finesses en biedt een wrang, indringend commentaar op de context van zijn werk.

Het fotoboek vergezelt een groots retro­spectief op meerdere locaties. De start wordt gegeven met een dubbelexpo in het Gemeentemuseum Den Haag, het Foto­museum in Den Haag (van 16 februari tot en met 12 mei 2019) en het Rijksmuseum Amsterdam (van 2 juli tot 22 september 2019). De tentoonstelling reist ook naar andere locaties in Europa, China, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

De publicatie bevat een introductie door Wim van Sinderen (Fotomuseum Den Haag) en teksten van Francis Hodgson (professor Culture of Photo­graphy aan de Universiteit van Brighton), Mattie Boom (Rijksmuseum Amsterdam), Laura Stamps (Gemeentemuseum Den Haag),
W.M. Hunt (auteur en voor­malig fotogalerist) en Lesley A. Martin (Aperture).

Details

Titel: I am
auteur: Laura Stamps; Lesley A. Martin; W.M. Hunt; Francis Hodgson; Mattie Boom; Erwin Olaf
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Kannibaal
Publicatiedatum: 18-02-2019
NUR: Fotoboeken
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 2590 gr
ISBN/ISBN13: 9789492677785
Intern nummer: 43901916

Recensie

Ultiem overzichtsboek van Erwin Olaf, een van Europa’s belangrijkste fotografen. Naar aanleiding van Erwin Olafs zestigste verjaardag presenteert de fotograaf het eerste uitgebreide overzicht van zijn werk. Het vuistdikke boek met maar liefst 240 foto’s toont zowel zijn vroegste zwart-witbeelden als zijn iconische vrije werk, tot aan de nieuwste – en tot nu toe ongepubliceerde – series die hij maakte in Shanghai en de Verenigde Staten. Dit chronologische overzicht beschrijft de unieke visie van de kunstenaar en zijn evolutie tijdens de afgelopen vier decennia, van brutale provocateur in het Amsterdamse nachtleven tot koninklijke portrettist en meester van de verstilling. Olaf beheerst de kunst van de fotografie tot in de kleinste finesses en biedt een wrang, indringend commentaar op de context van zijn werk. Het fotoboek vergezelt een groots retrospectief op meerdere locaties. De start wordt gegeven met een dubbelexpo in het Gemeentemuseum Den Haag en het Fotomuseum in Den Haag (van 16 februari tot en met 12 mei 2019) en een tentoonstelling in het Rijksmuseum Amsterdam (2 juli tot 22 september 2019). De tentoonstelling reist ook naar andere locaties in Europa, China, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. De publicatie bevat een introductie door Wim van Sinderen (Fotomuseum Den Haag) en teksten van Francis Hodgson (professor Culture of Photography aan de Universiteit van Brighton), Mattie Boom (Rijksmuseum Amsterdam), Laura Stamps (Gemeentemuseum Den Haag), W.M. Hunt (auteur en voormalig fotogalerist) en Lesley A. Martin (Aperture). Ultiem overzichtsboek van Erwin Olaf, een van Europa’s belangrijkste fotografen

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen