Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Grimm

Grimm - Grimm; Jacob Grimm - ISBN: 9789056375287
Prijs: € 29,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (09-09-2005)
Genre: Verhalen en sprookjes
Boekenliefde.nl:
Grimm op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Wie is er niet groot geworden met de sprookjes van de gebroeders Grimm? Roodkapje, Sneeuwwitje, Raponsje en Vrouw Holle – iedereen kent wel een paar van de beroemde verhalen die de twee broers lang geleden hebben verzameld.
In september verschijnt er een bijzondere uitgave van Grimm: de 200 sprookjes zijn allemaal in kleur geïllustreerd door Charlotte Dematons. Zo ontstond een schitterende bundel met meer dan 400 tekeningen, waarop geen twee prinsessen hetzelfde zijn.

Details

Titel: Grimm
auteur: Grimm; Jacob Grimm
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 558
Uitgever: Lemniscaat, Uitgeverij
Publicatiedatum: 09-09-2005
NUR: Verhalen en sprookjes
Illustrator: Dematons, Ch.
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 1722 gr
ISBN/ISBN13: 9056375288
ISBN/ISBN13: 9789056375287
Intern nummer: 1700185

Extra informatie

De sprookjes van Grimm

Recensie

De sprookjes van Grimm zijn niet weg te denken uit onze samenleving. Tussen de beroemde begin- en eindzinnen 'er was eens...' en 'ze leefden nog lang en gelukkig' spelen zich talloze avonturen af waarin hordes kabouters, kwaadaardige wolven, toverfeeën en boze stiefmoeders figureren. Maar bijna altijd weet het goede (hoewel soms op het nippertje) het kwade te overwinnen, en kan het kind gerust gaan slapen. Sinds 2006 is er de nieuwe Grimm: een uitvoering die oogt als een prentenboek; een boek waarmee kinderen niet alleen kunnen wegdromen bij de betoverende verhalen, maar waarin ook op iedere pagina een illustratie te zien is, waarbij geen twee prinsessen hetzelfde zijn en ieder sprookje zijn eigen sfeer heeft. Voor deze bijzondere uitvoering maakte Charlotte Dematons honderden fullcolour illustraties - soms paginagroot, een geheel vormend met de tekst, soms kleine miniatuurtjes die losjes door de sprookjes zijn gestrooid. Ria van Hengel maakte een geheel nieuwe vertaling van de complete oorspronkelijke Duitse uitgave, waarbij zij erin geslaagd is de sprookjes op een heldere, toegankelijke manier te verwoorden zonder dat de rijke beeldtaal van de oorspronkelijke tekst verloren is gegaan.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen