Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Lola's sint

voor mijn dochter Lara Ene

Lola's sint - Kristina G. Langarika - ISBN: 9789082097504
Prijs: € 15,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (30-09-2013)
Genre: Sinterklaas- en kerstboeken (< 12 jaar)
Boekenliefde.nl:
Lola's sint op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het sneeuwt al de hele week. Lola gaat met mama naar de intocht van Sinterklaas. Gelukkig zijn de grachten nog niet bevroren. Hoe zou de boot van Sinterklaas en zijn Pieten anders de stad zijn binnengevaren? Plots vlucht één van de Pieten weg halverwege de intocht. Oh nee! Wat is er aan de hand? Duik in de wereld van Lola en haar Pieten om het uit te vinden!
Lola's Sint is het eerste Sinterklaasboek waar de Pieten ongeschminkt zijn en geen afro pruiken dragen. Ze weerspiegelen gewoon de huidskleur van de kinderen die naar de intocht komen kijken.
De uit Baskenland afkomstige auteur Kristina G. Langarika (Kristina Goikoetxea Langarika) woont en schrijft in Amsterdam. Eerder werk van haar is verschenen bij Uitgeverij Contact (De beste Nederlandse en Vlaamse reisverhalen uit 2004), Uitgeverij De Geus (debuutroman Evamar - 2007) en Uitgeverij Zimiri Press (Emekiro: verhalen van jonge schrijfsters uit Baskenland -2011). Lola's Sint is haar eerste kinderboek.

Details

Titel: Lola's sint
auteur: Kristina G. Langarika
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 30
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 30-09-2013
NUR: Sinterklaas- en kerstboeken (< 12 jaar)
Afmetingen: 305 x 220 x 10
Gewicht: 394 gr
ISBN/ISBN13: 9789082097504
Intern nummer: 24812003

Biografie (woord)

De uit Baskenland afkomstige auteur Kristina G. Langarika (Kristina Goikoetxea Langarika) woont en schrijft in Amsterdam. Eerder werk van haar is verschenen bij Uitgeverij Contact (De beste Nederlandse en Vlaamse reisverhalen uit 2004), Uitgeverij De Geus (debuutroman Evamar 2007) en Uitgeverij Zirimiri Press (Emekiro: verhalen van jonge schrijfsters uit Baskenland -2011). Lolas Sint is haar eerste kinderboek.

Extra informatie

Lola's Sint

Recensie

'Langarika schreef een tweetalig verhaal over een meisje dat uitverkoren is om Sinterklaas te helpen met het rondbrengen van de pakjes. De collages die het eenvoudige, toegankelijke verhaaltje vergezellen zijn ontwapenend sympathiek. Maar wie denkt dat het zomaar een lievig 'verhaaltje' is, vergist zich. Lola's Sint is een boek met een missie. Langarika schreef het voor haar half-Afrikaans dochter. In de beschikbare Sinterklaasboeken stuitte de schrijfster tot haar ontzetting alleen maar op dommige, slaafse en clowneske Zwarte Pieten. Dat vond ze geen goed rolmodel. Vandaar: een slim bruin kind in de hoofdrol, en behalve zwarte ook roze en witte Pieten, zonder kroeshaar. De nieuwe 'realiteit' is aannemelijk, doet pijn en wringt nergens. Kan prima, zo'n niet Zwarte Piet.'

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.